Fotboll

Spelat för Leeds och Blackburn – klar för IFK Värnamo

Fotboll IFK Värnamo presenterade under torsdagskvällen ett riktigt namnkunnigt nyförvärv. Det handlar om anfallaren Marcus Antonsson som ansluter från Malmö FF.

Marcus Antonsson. Pressbild

Marcus Antonsson slog igenom i Kalmar FF 2016 och belönades med ett kontrakt med den klassiska engelska klubben Leeds. Därefter fortsatte karriären i lika klassiska Blackburn innan han 2018 vände hem till Sverige igen. Denna gång till Malmö FF.

Ifjol var han utlånad från skåneklubben till Halmstad där han gjorde sex mål på 27 matcher. Nu är han klar för IFK Värnamo.
– Väldigt roligt att komma till IFK Värnamo. Det är första gången som IFK spelar i Allsvenskan och därmed en historisk säsong som jag ser mycket fram emot att få vara en del av, säger han i ett pressmeddelande.

Värnamos sportchef Enes Ahmetovic:
– Vi är förstås väldigt nöjda över att kunna välkomna Marcus Antonsson till IFK Värnamo. Vi talar om en erfaren spelare och målskytt med en mycket bra personlighet och karaktär. Jag är helt övertygad om att han kommer komma in och bidra med bra saker i såväl omklädningsrummet som på planen. Att han dessutom är uppvuxen i närheten av Värnamo gör knappast saken sämre.

Marcus Antonssons moderklubb är Unnaryd.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Spelat för Leeds och Blackburn – klar för IFK Värnamo

Det var riktigt kul.
Han ser arbetsvillig och stark ut från HBK:s år.
Spelat 27 från start och inga skador?

Nu hamnar han i ett lag som jag tror passar honom mycket bättre.
Han kommer att få massor av fler chanser framför mål. Kan mycket väl lägga på en racerväxel och göra 10–15 mål i år.

Det börjar likna något som kan överraska Fotbollssverige på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *