Fotboll

Skillingaryds damers måltorka håller i sig

Fotboll Skillingaryd har svårt att göra mål. Inför bortamatchen mot Gnosjö hade det blivit 1 mål på sex matcher. Denna ettan var kvar efter matchen då matchen slutade 6–0 till Gnosjö. – ”Släpp bollen i tid, ta ny position, måste vilja ha bollen”, det var vad jag nämnde för laget innan matchen, säger Niklas Hellund.

Senaste Skillingaryd gjorde mål var i premiärmatchen mot Bredaryd. Sedan har måltorkan hängt i sig. Och det blev inte bättre efter bortamatchen mot Gnosjö. Där fick laget kliva av med sin sjätte raka förlust, 6–0 där halvtidsresultatet blev 2–0.
– Vi kände själva att vi hade mycket boll och skapade lägen, säger Niklas Hellund som är övertygad om att det kommer vända:
–Det går åt rätt håll hela tid. Spelsystem sätter sig mer och mer, så snart kommer vända.

Under andra halvleken hade laget inte lika mycket lägen och orken började ta slut till viss del.
– Det är detta med det fysiska spelet som vi måste bli bättre på. Just nu orkar vi inte hela vägen, säger Hellund som lyfter fram två spelare i dagens matchen.
– Amanda Alkemark och Ella Heiver gör ett en jättebra match och ska plussas lite extra. Men övriga laget gör också det bra så vi gör hela tiden små framsteg, avslutar Hellund.

Skillingaryd har nu matchledigt i 11 dagar där man får tillfällen att träna ytterligare på detaljer.
– Det är främst tillslagen som vi behöver träna på. Det blir i bland för lätta passningar mellan spelarna.

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *