Fotboll

Simon Thern till AIK

Simon Thern till AIK

Fotboll Värnamobördige Simon Thern kommer åter att spela klubbfotboll på svensk mark.

Simon Thern. Pressbild

– Simons spelaregenskaper kommer att utveckla AIK:s spelsätt och hans drivna personlighet kommer att ge laget ytterligare syre till ambitionen att nå en högre placering än 2016, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström på klubbens hemsida.

– Det är fantastiskt kul och jag är glad över att AIK har gett mig denna chansen. Jag ser fram emot ett fantastiskt år och jag hoppas att mina egenskaper på och utanför fotbollsplanen ska kunna hjälpa AIK till ett SM-guld. Nu kör vi, säger Simon Thern.

24-årige Simon Thern, född den 18 september 1992, inledde sitt fotbollsspelande i moderklubben IFK Värnamo där han också spelade i A-laget fram tills han värvades av Helsingborgs IF. Debuten i Helsingborg skedde i den fjärde omgången av Allsvenskan, hemma på Olympia mot Syrianska FC den 22 april 2011 då han byttes in i den 83:e minuten och det blev bland annat 23 allsvenska matcher, SM-guld och seger i Svenska cupen under hans första och enda säsong i klubben. Under vintern 2011/12 värvades han av Malmö FF, som då hade Rikard Norling som chefstränare, då parterna kom överens om ett treårsavtal.

I december 2014 meddelade SC Heerenveen att man var överens med Simon Thern om ett kontrakt över tre och ett halvt år. Sammanlagt har Simon Thern spelat 94 allsvenska matcher, varav 70 från start, och svarat för elva mål. Han har även vunnit tre SM-guld (2011, 2013, 2014), Svenska cupen (2011) och Supercupen (2011, 2013, 2014).

Taggar

Dela