Ny bortaförlust för IFK

Fotboll IFK Värnamo får vänta på sina första bortapoäng i allsvenskan. Idag vann IFK Norrköping med 2 - 0 (0- 0 0) på hemmaplan.

Skärmdump från Discovery.

Värnamo kom annars ut starkt i kamratmötet och var bättre än hemmalaget under i stort sett hela första halvlek. Bland annat vann man hörnstatistiken med 7 – 2.
– Ganska bra, jag tycker vi får bra bett i vår press, summerade Victor Larsson den första halvleken när han intervjuades av Discovery i pausen.

Men några mål blev det inte. Istället kom Norrköping ut starkare i den andra halvleken och i spelminut 55 kunde Jonathan Levi ge östgötarna ledningen med 1 – 0 inför en jublande hemmapublik.

Värnamo var dock inte uddlösa framåt. En rad chanser skapades under matchens gång. Den vassaste kanske Marcus Antonsson stod för strax efter Norrköpings ledningsmål. Just missade chanser har varit lite av en tråkig följetong för Värnamo den här säsongen.
– Det börjar bli irriterande att vi skapar så mycket utan att göra mål, sa Oscar Johansson till Discovery efter matchen.

I spelminut 73 kunde sedan Norrköping öka på till 2 – 0 och då kändes matchen förlorad för Värnamo.

Förlusten innebär att Värnamo ännu inte plockat poäng på någon av de tre bortamatcherna i allsvenskan.

Där är matchen slut.

90′ Fyra minuters tillägg.

86′ Värnamo pressar på för att få in en reducering. Netinho med dett sylvasst avslut.

77′ Dubbelbyte för Värnamo. Kenndal och Magashy ut. Näsström och Vindehall in.

72′ MÅÅÅÅL! IFK Norrköping ökar på ledningen till 2-0.

70′ Byte Värnamo. Freddy Winsth ut. Netinho in.

63′ Marcus Antonsson med ett jätteläge serverat av Oscar Johansson. Målet uteblir dock.

60′ Norrköping har ökat tempot efter sitt mål.

MÅÅÅÅL! IFK Norrköping tar ledningen med 1 – 0 efter ett frisparksmål.

Fem minuter passerade. Norrköping hade de första minutrarna innan Värnamo nu har spelat upp sig.

Andra halvlek är igång.

Första halvlek slut. En riktigt underhållande första halvlek där spelet böljade fram och tillbaka. Värnamo snäppet bättre sett till totalen. Men Norrköping spelade upp sig mot slutet.

43′ Norrköping har skruvat upp och har det mesta av chanserna nu.

33′ Norrköping med sin bästa chans hittills. Pilip Vaitsiakhovich räddar ut till hörna.

20 minuter har passerat och Värnamo har 6 – 0 i hörnor.

16´Sist på bollen efter en Värnamokontring men avslutet fångas enkelt av Norrköpingsmålvakten.

13′ Oscar Johansson med ett jätteläge efter att Norrköping slarvat i eget straffområde.

6′ Värnamo har haft vassast inledning och hade tre hörnor på rad nyss.

4′ Marcus Antonsson springer på en långboll som stressar Norrköpings målvakt till att lägga bollen till ett inkast.

2′ Oscar Johansson med matchens första avslut. Han får inte riktigt till skottet och det går utanför målvaktens högra stolpe.

Matchen är igång.

En timme innan matchstart anlände startelvorna. Så här ställer IFK Värnamo upp i afton.

7 reaktioner på Ny bortaförlust för IFK

Bra första halvlek , och borde resulterat i 1 eller 2 mål på alla klara lägen vi hade! Skärpan måste bli bättre. Både Oskar och Markus borde gjort varsitt mål! Sen förstå jag inte heller varför man inte ger Avdiu chansen istället för Vindehall i 2-0 underläge ! Och varför inte ge Moses chansen i slutet?

Godkänd insats men återigen, vi måste sätta våra lägen. Kunde lika gärna vunnit matchen.

Tycker också att Netinho ska starta, då det genom hans kant målchanserna har skapats. Tänker speciellt på både Sirius-matchen och mot Degerfors.

Jag var också på plats..
Ja, konstigt med flera överlånga hörnor, det finns ju ändå ingen på den andra stolpen. Var ju lika mot Degen.
Det får det bara vara slut med nu, har vi inte råd med.
V Larsson vaktade ju Levi som en hund i koppel, tydlig taktik som jag tycker slog väl ut.
Vi ligger under med 0–2 och byter inte in Harris med vänster anonen… Vad var han med för?
Men så bra stundtals i första . Mål där och det hade blivit poäng tror jag.
Vi lär och utvecklas tycker jag, kollar med stor stolthet på laget och de strider tappert och utvecklas säkert massor.
Poäng mot Häcken och överraskningsseger mot Mjällby tack.

De senaste matcherna har mittfältet ej varit del i speluppbyggnaden. Nu gick Larsson in och tog Kendalls plats och han ser jag inte som speldirigent på mittfältet. Då fanns det inte mycket mittfältsspel kvar. Som i de tidigare matcherna så sparkar målvakten ut de flesta bollarna. Då får vi jaga lite mer än förra året.
Nu verkar det som att tränarna vill ha det så. Då blir det i snitt 10-15 minuters mer jagande efter bollen och då tryter krafterna till slut.

Tyvärr sparkade vi också bort 10 hörnor. Det har vi inte råd med. Kan vi inte i stället bara sätta en hörna kring straffpunkten så alla vet vad den hamnar istället för att slå den till nästa hörnflagga. Mot Degerfors gjorde vi likadant

Strålande 1:a 30 minuter med minst två vassa chanser för Oscar och Marcus, men det måste bli mål, särskilt på bortaplan. När Magashy går ut dör offensiven och när dessutom Vindehall kommer in är det över framåt. Fina mål av Norrköping, men om Vaitsiakhovich står mitt i målet så tar han frisparken, för mycket bolltitt på 2:a – lite svagt försvarsspel. Häcken hemma om en vecka, känns som 0-0.

Börjar bli tjatigt med orsaken till Värnamos nederlag. Konditionsträning för att orka med den typen av presspel som IFK vill spela med. Den här gången började det sacka efter 35 minuter i första. Innan dess var vi bäst, men Antonsson verkar ha tappat skärpan.
Tycker att spelidén med Larsson som släpande fungerar väl så länge vi orkar, men sedan kommer tröttheten och med den misstagen. Skotträning på rullande boll?
Trodde faktiskt att vi skulle kunna få en pinne med oss här, men konditionen avgör.
Snälla Jonas, ta tag i detta omedelbart.

Senaste två säsongerna avgjorde Värnamo i slutet på matcherna. Nu förlorar man i stället .