Fotboll

Rasheed om att rädda straff mot förra laget: ”Mentalt spel”

Fotboll Han spenderade fem år med Häcken. Idag var det dags för återkomst till sina gamla jaktmarker för målvakten Jonatathan Rasheed. Han beskriver det som en speciell känsla. Några poäng fick han dock inte med sig när IFK Värnamo förlorade med 1 – 3. Men han fick rädda en straff. – Det blev ett litet mentalt spel, berättar målvakten.

Foto: Tero och Anette Hedin Väsiänen

Trots ett stolpskott av Oscar Johansson och en hel del chanser i den första halvleken var ställningen 2 – 0 till hemmalaget Häcken mot IFK Värnamo.
– Jag tycker att vi går in och försöker spela vårat spel och ger det ett ärligt försök, säger målvakten Jonathan Rasheed.

Ett av målen i den första halvleken var på straff som slogs av Bénie Adama Traore. I den andra halvleken vid ställningen 3 – 0 fick Häcken straff igen. Denna gång var det Akoua Romeo Amane som klev fram till straffpunkten.
– Jag har tränat en del med dem och et blev ett litet mentalt spel kände jag, berättar målvakten som räddade den andra straffen.
– Jag hade ganska bra koll på vad han vill göra. Sedan var det bara att gå dit och rädda den.

Ger inte det en skjuts för självförtroendet att rädda en straff?
– Det är ju enda gången målvakten står i centrum på riktigt, det är ingen som förväntar sig att man ska rädda en straff.

Efter Rasheeds straffräddning så pillade inbytte Marco Bustos in sitt första mål som IFK-spelare. Men närmare än 1 – 3 kom inte Värnamo.

Känslan man fick som åskådare var att ni var bra men att Häcken var bättre. Håller du med om det?
– Både ja och nej. Det är deras hemmaplan och de gör mål och det är klart att de vet vad de håller på med. Men å andra sidan så tycker jag att hade vi satt de chanserna vi har under första halvlek så hade jag nog tänkt annorlunda, säger Jonathan Rasheed.

Hur var det att vara tillbaka och möta ditt gamla lag?
– Det var speciellt. Jag var där i x antal år och de flesta som spelade idag har jag ändå spelat och tränat med en längre tid. Så det var kul att komma hit och spela. Fansen välkomnade mig utan att bua, så det var kul.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *