Rås Lb vann över SIS

Fotboll Skillingaryds tog ledningen med 1–0 i första matchminuten borta mot Rås Lb men hemmalaget vann med 3–1 (1–0).

SIS fick en smakstart med 1–0 redan efter en knapp minut. Det var kontringssäkra Magdalena Pavlov som var målskytt.
– Alltid farlig men vi hade sedan bra bevakning på henne, säger Stefan ”Sviding” Svensson, tränare för Rås Lb.

Efter tolv minuter kvitterade Lisa Sjöblom. 2–1 mot efter 57 minuter på straffspark genom Ida Nilsson. 3—1 kom efter 70 minuter genom Elsa Ståhl.

Rås Lb är ett tippat favoritlag och har nio poäng efter fyra matche, SIS hade det tuffare med bara en poäng på sina fyra spelade matcher.
– Nu måste vi börja vinna, säger SIS-tränaren Kalle Dahlström om risken att åka fotbollstrean.
Båda lagens målvakter var duktiga, Alma Cederquist i hemmalaget och Jacqueline Aaby hos SIS. SIS saknade en ordinarie målvakt och utspelaren Jacqueline fick agera sådan. Hon gjorde det bra.

Rås Lb möter i nästa match serieledande IFK Värnamo U på bortaplan medan SIS på Movalla tar emot nollpoängaren Husqvarna FF B.