Fotboll

Råd från Smålandsfotbollen: Pausa alla matcher i april

Fotboll Smålands Fotbollförbund kommer med ett klart råd till alla fotbollsföreningar.

Arkivbild

– Vårt råd är att pausa matchverksamheten april månad ut, uppger Mats Larlind som är tävlingskonsulent vid Smålands Fotbollförbund

Redan i går kom Svenska Fotbollförbundets med en skarp rekommendation till distrikten och föreningar att folkhälsan – och fotbollens ansvar är att motverka smittspridningen. Det ska stå i fokus att distrikten ska följa Folkhälsomyndigheten allmänna råd att skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper.

– Om tävlingsverksamhet trots allt bedrivs, är det i rådande läge SvFF:s skarpa rekommendation att distriktet tills vidare visar en mycket stor lyhördhet för de föreningar som vill skjuta upp en match på grund av att en eller flera spelare uppvisat förkylningssymptom. Vidare ska arrangören alltid beakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott, noterar förbundet i dagens information.

• Stopp för möten
Förbundet skriver även:
– Förbundets skarpa rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd den 1 april 2020 att skjuta upp årsmöten och likande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats. Möten, som inte är nödvändiga för att verksamheten ska kunna fortgå, bör alltså skjutas upp eller hållas via video- eller telefonkonferens. Folkhälsomyndigheten information till arrangörer av mindre evenemang ska beaktas.

Här finns hela förbundets information (pdf)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *