Fotboll

Petar går till BP

Fotboll Huggsexan har börjat om spelarna i framgångsrika IFK Värnamo. BP har i dag presenterar Petar Petrovic som ny spelare.

Peter Petrovic lämnar IFK Värnamo

Brommapojkarna är tillbaka i Allsvenskan och Petar förvängas ta en plats i laget. I IFK Värnamo i Superettan producerade han i år tolv målgivande passningar och fem mål i Superettan. Nu blir det BP under de kommande tre säsongerna.

– BP spelar en fotboll jag gillar, så det var ett enkelt val, säger BPs senaste nyförvärv till IFBP.se

Petar Petrovic är uppvuxen i Arlöv och spelade i moderklubben Arlövs BI innan Malmö FFs akademi lockade. 2012 skrev Petrovic ett lärlingskontrakt med Malmö FF och debuterade i Allsvenskan i juni 2013 mot Syrianska FC. Speltiden i Malmö FF blev dock ringa och utlåningar passerade innan Petrovic skrev på för Ängelholms FF inför säsongen 2016. Inför 2017 blev IFK Värnamo ny klubbadress och nu är det alltså dags för nästa flytt, till Grimsta och BP.

– BP spelade bäst fotboll i hela Superettan i år. BP spelar en fotboll jag gillar, med bollen längs marken och ett bra passningsspel. Jag mötte BP två gånger i år och var imponerad, säger Petar Petrovic i intervjun med sin nya klubb.

Sportchef Daniel Majstorovic är nöjd med det senaste tillskottet i herrlaget:
– Petar är en jättetalang som har fått en fantastisk utveckling under den senaste tiden. Han har visat att han är framträdande i sin position i Superettan och har de egenskaper vi söker i de offensiva positionerna.

– Han är individuellt skicklig och kan göra sin motståndare, han står för både mål och assist vilket vi sett i Superettan i år. Petar har alla förutsättningar för utvecklas ytterligare och få bli lika framträdande i en allsvensk miljö, som han varit i Superettan i år.  Vi är självklart mycket glada att kunna knyta Petar till BP.

Fakta Petar Petrovic
Ålder: 22
Längd: 179 cm
Moderklubb: Arlövs BI
Tidigare klubbar: IFK Värnamo, Ängelholms FF, Malmö FF, Radnicki Nis (Serbien)

Petar Petrovic i match mot Degerfors

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *