Fotboll

Perez – vilken lirare

Fotboll En härlig och viljestark laginsats låg bakom IFK Värnamos seger mot Öster på måndagskvällen, men Claudio Perez höjde sig över mängden.

Perez var en av de sju nyförvärv som kom under sommaren. Han är från Argentina och var en av de sista spelarna som blev klar i den ”nya IFK-skutan”.

I kväll var han planens gigant eller jätte. Frågan är om han gjorde ett enda misstag, troligen inte. Han vann allt i luften, agerar lugnt och hur säkert som helst från sin mittbackposition och rensar emellanåt med kraft och besked.

Att han fick priset som IFK:s bäste denna afton var tveklöst rätt val.

Rosas extra måste Rasmus Wiedesheim-Paul, en ung talang som Halmstads BK lånat ut. Han hade gjort två mål i torsdagens cupmatch mot Assyriska BK och fick nu chansen från start. Den tog han.

Utöver segermålet hade han en boll i stolpen och ytterligare några avslut som inte var långt borta från att resultera. Frågan nu är väl när HBK plockar hem honom.

I övrigt måste Jon Birkfeldt nämnas igen. Med Claudio Perez som närmaste medspelare i mittförsvaret har Jon växt ut ordentligt och gör det mesta – eller allt – rätt.

Nu får IFK en vecka att träna och växa samman igen. Nästa måndag bär det till Varberg och en ny så kallad 6-poängsmatch.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *