Fotboll

Ordföranden hyllar Liljedahl

Fotboll Fredrik Lingeskog är ordförande i IFK Värnamo hyllar alla och inte minst Bengt Liljedahl och övriga i ledningen för Liljedahlsgruppen.

– Det är svårt att klaga en sådan här kväll. Helt fantastiskt, säger Fredrik som tog över efter Kaj Larsson som ordförande för bara 2–3 år sedan.
Han säger att man givetvis vill vinna varje match.
– Ja, det är ju tanken och efter segern mot AFC Eskilstuna är det ju en lättnad att vi nått allsvenskan. Det är en obeskrivlig känsla och en lättad, säger han.

Inför säsongen var IFK tillbaka i superettan:
– Vi var överens om att gå för att inte behöva kvala oss kvar. Vi fick också förutsättningar tack vare Bengt Liljedahl och hans företag, säger han om Liljedahlsgruppens ökade sponsorstöd.
IFK har även i övrigt lyckats få bättre muskler tack vare det stora stödet från det lokala näringslivet. Här har Kaj Larsson varit den drivande.


Fredrik Lingeskog hyllar alla som hjälpt till men kan inte undgå att ge tränarduon Robin Asterhed och Jonas Thern lite extra plats.
– Det har varit en otrolig resa med dessa ledare. Jonas Thern har verkligen förvaltat allt. Sedan har Robin betytt oerhört mycket. Han har givit energi och är mycket positiv som människa.


Nu väntar allsvenskan:
– Ja, vi har stor respekt, en härlig utmaning som vi har stor respekt för. Samtidigt är jag övertygad att vi ska klara det här bra.
I dag omsätter IFK 20 miljoner men i allsvenskan behövs det nog 50 miljoner och säkert ett antal nya spelare.
– Vi har ett oerhört stöd av företagen i vår region, säger Fredrik som tror att man ska lyckas ännu bättre.
Utöver detta tillkommer det närmast per automatik bidrag av olika slag som ger till lag i allsvenskan.


Finnvedsvallen kommer att gälla även 2022, oavsett om kommunen bestämmer sig för en ny arena eller inte. En sådan hinner inte bli klar i tid.
– Vi räknar med dispens för Finnvedsvallen och får göra de anpassningar som krävs, inte minst när det gäller säkerheten, avslutar Fredrik i intervjun.

Han är på väg hem. Även om cirka 38 mil betyder en lång resa så reser han med ett leende på läpparna. Allsvenskan nästa.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *