Fotboll

Nytt kontrakt i fokus för WIK

Fotboll Målsättningen är glasklar inför den stundande säsongen i fotbollstrean. För Waggeryds IK är det nytt kontrakt som gäller. – Kan vi klara nytt kontrakt så är vi jättenöjda, säger tränaren Thomas Johansson.

Thomas Johansson. Arkivbild.

Ifjol slutade Waggeryd sjua i tabellen. Sex poängs marginal till den negativa kvalplatsen. Sedan dess har det varit stor spelaromsättning och dessutom har man bytt serie. Numera spelare man i den mellersta götalandsserien.
– Det är väldigt många nya bekantskaper som vi får möta, så det är lite svårt att säga. Men med tanke på hur Tord har värvat, bland annat fyra från oss, så vore det konstigt om inte de är med i toppen. De borde vinna, svarar Thomas Johansson på frågan om vilka han tror kommer slåss i toppen av serien.

Skador oroar

Ett kryss och sedan resten förluster har det blivit på de fyra träningsmatcher man spelat inför premiären mot Dalstorp på fredag.
– Vi har hängt med hyfsat ändå tycker jag. Så det finns förhoppningar. Definitivt. Däremot har vi haft otur de sista veckorna här med mycket skador, så just nu är jag lite orolig. Men jag hoppas att det hinner rätta till sig till premiären, berättar Thomas Johansson.

Vad har ni för målsättning kommande säsong?
– Det är förnyat kontrakt. Vi har tappat väldigt många spelare och har ett nytt och ungt gäng. Så kan vi klara nytt kontrakt så är vi jättenöjda.

Vilka ser du som potentiella utropstecken i truppen?
– Det måste bli någon av de yngre. Jag tror Leo Babic kommer växa till sig i år ordentligt. Han är 03:a som varit med en del, men jag tror han kommer blomma ut i år.

Han lyfter också fram 06:an Zakarias Råvik. 16-åringen kommer flytta till Kalmar FF i sommar, men kommer spela för WIK fram tills dess.
– Honom kommer vi ha nytta av den första halvan.

Det blir en färgstark division 3-serie för WIK. I den finns bland annat de båda Jönköpingslagen Tord och Assyriska varav de sistnämnda spelade i division 1 så sent som ifjol.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *