Fotboll

Nyrenoverat Bor siktar på övre halvan: ”Positiv anda”

Fotboll Bors SK rasade ur femman förra säsongen och återfinns numera i division 6. Med ett till stora delar nytt lag tror den nye tränaren Mattias Svensson att man ska kunna vara med och slåss på den övre halvan av serien.

Mattias Svensson är ny tränare i Bors SK. Foto: Privat och arkivbild

I och med att det har varit spelaromsättning i Bor så säger tränaren Mattias Svensson att det är svårt att sätta en målsättning.
– Men vi vill alltid vinna så många matcher som möjligt och komma så högt upp man bara kan. Det är inga konstigheter, det är ju det det går ut på, säger han och skrattar.
– Vi har väldigt duktiga killar och spelat träningsmatcher mot division 5-lag, vi blir inte överkörda av dem, utan det är ganska jämna matcher. Så någonstans på den övre halvan tycker jag vi bör hamna. Sen är det många väldigt duktiga lag i sexan i år. Så det blir inga lätta matcher, utan det blir nog hårt hela vägen in.

Vilka kommer det handla om i toppen av serien?
– Jag har ganska dålig koll på de andra lagen. Men jag tror att det är fem-sex lag som kommer slåss om det i slutet av serien.

Mattias Svensson är själv gammal Bor-spelare och lirade i laget långt upp in åldern. Hans tränarkarriär hittills sträcker sig till att ha tränat ungdomar.

Hög spelaromsättning

När man ifjol åkte ur femman ledde det till en hög spelaromsättning. En del nyförvärv har gjorts. Några nygamla spelare har gjort comeback och totalt handlar det om 12-13 spelare som är nya för året. Dessutom är det många från 06-laget som kommer vara med.

Har du några spelare du tror kommer bli utropstecken?
– Det är väldigt tidigt än (intervjun gjordes den 16 mars), men jag tror att de nygamla spelarna kommer göra bra ifrån sig, de som är lite äldre. Men det är svårt, vi kommer ha en väldigt stabil backlinje, den är väldigt duktig. Samt innemittfältet. Men det är ingen kille jag kan peka på och säga att han kommer göra 30 mål eller dominera.

Med två förkortade säsonger på grund av corona-pandemin ser nu Mattias Svensson fram mot en full säsong med fotboll.
– Det är roligt. Det har varit några tuffa säsonger nu med enkelserier, både i ungdoms- och seniorlagen. Så det känns bra. Vi har mycket folk på träningen och positiv anda. Alla vill spela fotboll och träna. Jag tror detta blir skitbra.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *