Fotboll

Nya direktiv om träningsmatcher – inställt för Peking

Fotboll I samband med sin dagliga presskonferens förtydligade Folkhälsomyndigheten idag sina råd till idrotten och en match  som direkt ställdes in var var kvällens tilltänkta match Grimsås  - Peking. Men det var på grund av att inga domare får döma före 1 maj, berättar Kalle Björklund i Peking.

Arkivbild

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand kommenterar myndighetens uppdaterade rekommendationer.

– Det är bra och välkommet att Folkhälsomyndigheten nu har förtydligat sina rekommendationer till idrotten. Vi konstaterar att man gör skillnad på å ena sidan barn- och ungdomsfotboll och å andra seniorfotboll, och att det efter myndighetens förtydligande står klart att inga matcher inom seniorfotbollen kan spelas, varken tävlings- eller träningsmatcher.

– Däremot ser man inga hinder för barn och ungdomar att spela matcher – tvärtom anser man att det är viktigt att ungdomar fortsätter att röra på sig. Detta förutsätter att myndighetens råd i övrigt följs, det vill säga att bara symtomfria personer deltar i aktiviteterna, att goda hygieniska förhållanden råder och att trängsel och längre resande undviks.

– Vår rekommendation till distriktsförbunden är därför att verksamheten för barn och ungdomar bör genomföras, förutsatt att det sker i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd.

Här finns hela förbundets information (pdf)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *