Ny knall av V-Södra

Fotboll Värnamo Södra fortsätter att chocka topplagen i fotbollstrean. I kväll blev det 4–3 (2–2) på bortaplan mot Nässjö.

Anders Luu går från klarhet ill klarhet. Arkivbild

Senast blev det 5–1 mot Myresjö/Vetlanda och och nu var det dags att besegra ett annat lag från Höglandet. Med sju poäng på de tre senaste matcherna har V-Södra börjat klättra i tabellen och möter i sista vårmatchen Eneby hemma. V-Södra har stor revansch att utfodra, i andra omgången blev det 0–8 mot detta lag.

Kvällen match innehöll det mesta. Nässjö chockade med 1-0 redan efterelva minuter men sedan fick gästerna fart på spelet. Dino Okic kvitterade kring minut 20 och tio minuter senare gjorde Jesper Claesson 2–1. Hemmalaget hann kvittera strax före pausvilan.
– En mycket bra halvlek av oss, konstaterar Södras tränare Jonas Liljeqvist.

Anders krockade…
I andra halvlek gjorde Anders Luu 3–2, men skadade sig i samband med målglädjen då han direkt efter fullträffen sprang på ett friidrottsredskap och skadade revbenen. Han tvingades utgå men kommer nog tillbaka i spel igen efter några dagars vila.
– Det känns bättre, ingen större fara, sa Anders en stund efter matchen.

Han berättar att det var en metallstolpe som de har till friidrott som ha nblevför närgången mot:
–. Efter målet hade jag farten uppe och hamnade utanför planen där jag halkade in i metallstolpen, säger Anders.

4–2 av Franjo
Med cirka kvarten kvar av matchen gjorde Franjo Misic 4–2. Hemmalaget hann reducera med fem minuter kvar men med viss möda höll Värnamolaget undan.

Det var tufft i andra halvlek då Nässjö tryckte på hårt. Alla i V-Södra offrade sig dock till yttersta. Tränaren öser lovord över alla spelare. Han kan ändå inte undgå att ge mittförsvararen Victor Eriksson extra beröm.
– Vår yngste född 00 och ändå spel på högsta nivå, säger Jonas om talangen.
Andra som märktes lite extra var David Persson och Anders Luu.