Ny IFK-förlust trots stor dominans

Fotboll IFK Värnamo har fått en tuff inledning i damettan. I dag kom tredje förlusten på fyra matcher.

Mariestad vann med 4–1 (2–1) men i målchanser vann nog IFK med 10–5.

Helt rättvist kom ett ledningsmål efter 28 minuter med Felicia Schellhas som sista IFK-spelare på bollen.

I stället för väntande 2–0 chockade hemmalaget med 1–1 och 2–1.
– Två individuella misstag. Tyvärr är vi just nu sårbara bakåt, säger tränaren.
– Nästan hela första halvlek var bra från vår sida, berömmer IFK-tränaren Patrick Schellhas.

I andra halvlek fortsatte IFK att dominera och hade bland annat två stolpträffar och andra målchanser. I stället gjorde Mariestad 3–1 och då började det kännas avgjort. Till slut kom även 4–1.

– Men tur och otur kommer att jämna ut sig framöver, säger tränaren optimistiskt.

Emilia Schellhas fick pris som bästa IFK-spelare och plus även till  Amela Basic.

Även om det brast bakåt måste man även säga att det brister framåt då det blir alldeles för få mål. Kanske kan det bli annorlunda framöver då både Elin Fransson och Fanny Götesson om ett par veckor är åter efter studier och spel i USA.

Nästa match för IFK är Onsala hemma den 12 maj.