Ny förlust för Horda

Fotboll Horda AIK spelade idag match mot Vislanda i utvecklingsserien. Det blev dessvärre förlust för Horda - laget där slutresultatet skrevs till 4 - 2 (2 - 1).

Genrebild.

Det har varit tungt för Horda i årets utvecklingsserie. Senast föll man med 4 – 0, och det blev även förlust i dagens match mot Vislanda.

Det blev en mardrömsstart för Horda idag som släppte in ett baklängesmål redan efter 5′ spelade minuter. Men herrarna viker inte ner sig och man lyckas få in en kvittering genom Eddie Ugljanin en kvart efter det insläppta målet. 1 – 1 resultatet ser länge ut att stå sig in till halvtidsvilan, dock blir det inte så. Vislanda får med sig en straff i slutskedet på första halvlek, som man förvaltar på bästa sätt för egen del. En kalldusch för Horda precis innan paus.

– Vi startar dåligt idag och släpper en ett tidigt mål, men efter det har vi matchen och gör ett mål. De får sen en straff i slutet av första och det gör att vi går in i halvtid med tunga huvuden, säger Horda – tränaren Alexandru Zamfir om första halvlek.

Efter ett tungt insläppt mål i slutskedet på första halvlek börjar andra halvlek inte bättre för Horda, man släpper in ett mål efter 3′ minuter. Horda – herrarna låter inte matchen rinna iväg, tvärtom lyckas man även få in en reducering genom Benjamin Ofei till 3 – 2 i matchminut 62′ och matchen lever vidare. Lever gör matchen hela vägen in till slutet men istället för att få in en kvittering så släpper man tyvärr in ett mål till bakåt vilket även blev matchens sista mål.

– Vi trycker på i andra halvlek och de kontrar på oss vilket är normalt när man har tryck på ett lag, tyvärr gör vi inte mål utan det gör de i slutet på matchen och det blir så ibland.

Alexandru Zamfir berättade även för tidningen att han efter sommaren inte kommer vara spelande tränare för laget längre utan enbart spelare.

I och med resultatet idag så ligger Horda sist i tabellen med en vinst på 8 matcher. Man går nu på sommaruppehåll och spelar nu inte förens 14 augusti.