Ny förlust för Dardania – räckte inte till mot tabelltvåan

Fotboll Omstarten har inte blivit vad Dardania tänkt sig. Förlust mot Eksjö, på hemmaplan. Den följdes upp under tisdagkvällen med en ny tung förlust, även denna på hemmaplan, med 1–5 mot topplaget Sävsjö FF.

Det blev att kliva av hemmaarena för andra gången i rad efter uppehållet för FC Dardania med noll inspelade poäng. När tabelltvåan Sävsjö kom på besök hade man inte mycket att sätta emot under 90 minuter. Dardanias målskytt blev Albin Limani som gjorde ledningsmålet 1–0 efter elva minuters spel. Sedan var det gästernas match till att slutsignalen tjöt.

Kvitteringen kom tre minuter efter Dardanias mål. När halvtidsvilan kom hade Sävsjö gått ifrån till 1–3.

Uppförsbacken blev brantare i inledningen av andra när tabelltvåan gjorde 1–4 i den 49:e matchminuten. Slutresultatet skrevs till 1–5 efter 78 spelade minuter.
– Jag kan inte kräva så mycket mer av grabbarna idag, då vi inte tränat för att vi spelade match i förrgår, säger Behar Ferizi som trots andra förlusten i rad tar med sig en del moment till kommande match.

– Jag vill höja vårt spel under de första 30 minuter där vi har ett bra försvarsspel. Sedan är Sävsjö ett bra lag och utnyttjar sina chanser.

Vad finns det att jobba på till kommande matcher?
–Det finns mycket att jobba på. Vi måste ha den rätta mentala inställningen och vara ödmjuka i varje match för jag vet att vi kan spela bra fotboll, det har vi visast tidigare.

Text: Kenneth Andersson