Nu leder WIK serien

Fotboll Waggeryds IK är nu serieledare i fotbollsfyran efter seger hemma mot Smålandsstenar.

Efter en mållös första halvlek fick WIK fart på spelet och vann till slut med 2–1 sedan gästerna reducerat i slutminuten.

WIK kom undan med lite blotta förskräckelsen i första halvlek.
– De var bra då, men vi stod mest på hälarna, säger WIK-tränaren Roger Andersson.

0–0 i paus var lite smickrande för WIK men i andra halvlek var det ett delvis nytt WIK som tog planen i besittning. Man hade stuvat om lite och det gav spelmässig utdelning. WIK började skapa målchanser och i 67:e minuten kom ett ledningsmål signerat inhopparen Robert Glavas ”Robo” är inte fulltränad men visade efter inhoppet vilken duktig lirare han är.

Tre minuter senare fick Carl Sandahl sittande gula kort och WIK fick fullfölja matchen med en man mindre. Trots det höll man spelet minst sagt väl uppe.

I 80:e minuten blev plötsligt Joel Storck ren, rundande målvakten och slog in 2–0. Efter det kändes matchen avgjord.

I andra tilläggsminuten lyckades Smålandsstenar reducera men det var så dags. WIK kunde ganska säkert hålla undan till en ny trepoängare.
– Vi är glada över de tre poängen. Vi kan mycket bättre än vad vi visade i kväll, säger Roger Andersson om spelarna.

Extra beröm i dag till försvararna Jonathan Johansson och Johan Dahlros. Även målvakten ”Teo” Johansson visade fina kvaliteter,

WIK är nu spelledigt till den 4 juni då man bortamöter Markaryd.
– Bra med lite vila så kanske vi får tillbaka våra skadade spelare, noterar Roger Andersson.