Mörk kväll för Kärda

Fotboll Kärda IF mot Guddarps IF på Sträntevallen var ingen rolig tillställning. – Bara att bryta ihop och komma igen, sa Dennis Andersson i KIF.

Guddarp vann div 4-matchen med 2–0.

Kanske var Guddarp det lite bättre laget, men totalt var det här ingen bra fotbollsmatch. Många spelare nådde inga höjder, humöret hos en del var inte på topp och domarna har nog också haft bättre dagar.

Kärda får skylla sig själva att det blev stryk. Första halvlek var klart i hemmafavör med tre-fyra lägen som borde resulterat. Först hade Adrian ”Adyy” Redes en frispark i ribban från snäv vinkel.

Adyy Redes var inblandad i det mesta. I 22:a minuten slog Robert Nilsson ett inlägg men Redes var inte med på noterna. Nilsson själv var strax senare nära att tråckla sig fram i friläge, men icke.

I stället tog Guddarp över lite, men bara tillfälligt. I en kontring hade KIF jätteläge att ta ledningen. Dennis Andersson snurrade bort en motståndare och serverade Redes som sköt rakt på Guddarps målvakt.

I stället tog gästerna ledningen i 41:a minuten då Nicklas Lööv fick stå obevakad framför mållinjen. Det kunde dock varit 1–1 i paus. Dennis Andersson var loss i 43:e, men fick inte studsen med sig i duell med målvakten.

• Det ville sig inte, Dennis?

– Nä, jag vet inte vad man ska säga. Vi var inte bra så det är väl bara att bryta ihop och komma igen.

Andra halvlek var rent ut sagt – och skrivet – usel. Det var inte många pass som hittade rätt adress utan mycket tjongbollar.

På slitet urartade matchen också då KIF ansåg sig ha blivit berövade en straff. I samband med det fick Robert Nilsson sitt andra gula kort och därmed också ett rött. Till omklädningsrummet fick också Kärdas tränare Jon Liljemark traska sedan han påpekat att KIF skulle haft frispark i första läget då Dennis Andersson ”vräkts på ända”.

Kjell Eriksson, lagledare i KIF, är inte känd för att klassa ner domaren, men denna kväll var han inte nöjd med rättskiperiet.

– En usel insats.

Kärda IF får försöka glömma den här trista tillställningen och Dennis Andersson har ju redan framfört receptet.

Matchfakta

Kärda–Guddarp

0–2 (0–1)

Mål: 0–1 (41 Nicklas Lööv (Hannes Keynemo), 0–2 (90+1) Nicklas Lööv (Sebastian Vilhelmsson).

Avslut på mål: 6–7 (5–4).

Avslut utanför/över: 2–6 (1–2).

Hörnor: 2–4 (0–3).

Varningar: Milan Bojic, K (32), Robert Nilsson, K (57+77=utvisning).

Domare: Mathias Cassegård, Ydre.

Publik: cirka 75.