Fotboll

Kvintett borta i IFK

Fotboll I morgon spelar IFK Värnamo sista träningsmatchen innan seriestarten. Någon tilltänkt startelva kan tränaren Roar Hansen inte ställa på plan. Fem man är i nuläget sjuka eller skadade.

Motståndare i lördagens träningsmatch – eller genrep – är seriekollegan Jönköping Södra IF och matchen spelas på Slättens idrottsplats i Habo. J-Södra är efter två säsonger i allsvenskan tillbaka i superettan och precis som i Värnamo har det varit omsättning på ledar- och spelarsidan i det grön-vita gänget.

Lagen möttes i träningsmatch inför förra säsongen också. Då vann J-Södra med 5–1. Ett resultat det inte finns någon anledning att rota mer i då förutsättningarna den här gången är helt andra.

IFK:s försäsong har absolut inte varit optimal. En hel del strul eller vad man ska säga om skador och sjukdomar.

Opererad och borta hela våren är Albin Seger. Victor Christiansson har en stressfraktur i knäet och York Rafael besväras av en baksida (lår).

– York är dessutom sjuk, feber och hals, liksom Jon (Birkfeldt) och Anton (Maikkula). Anton blev sjuk sista dagen i Turkiet och de här tre bor grannar, säger Roar Hansen.

Det brukar pratas om hur viktigt ett genrep är, men Roar säger så här:

– Det är en träningsmatch som andra och jag vill se att vi förbättrar det vi pratar vi om och att varje spelare gör en prestation. Vi har inte seriepremiär förrän annandag påsk (Gefle borta) och jag har en klar bild om laget.

Men, frågetecken finns.

– De som gör bra i från sig i matchen och på träningar har ju det med sig, menar Hansen.

 

Truppen mot J-Södra

Målvakter: Tobias Andersson, Filip Eriksson.

Försvarare: Johan Andersson, Tyler Lisette, Freddy Winst, Adebayo Ademilua, Aldin Basic.

Mittfältare: Alexander Jönsson, Predrag Randelovic, Daniel Ask, Archford Gutu, Adnan Kulovan.

Anfallare: Pär Cederqvist, Paulo Marcelo, Max Olsson, Alexander Henningsson, Lumala Abdu.

IFK:s försäsongsmatcher: 27/1 Trelleborgs FF (b) 0–2, 3/2 Husqvarna (h) 0–0, 10/2 Helsingborg (b) 1–3, 18/2 Häcken (b, Sv. cup) 0–2, 24/2 GIF Sundsvall (b, Sv. cup) 1–2, 3/3 Norrby (h, Sv.cup) 1–0, 10/3 Oskarshamn (b) 1–1, 16/3 Bryne, Norge (i Turkiet) 1–0.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *