Kärda vann sin grupp

Fotboll Kärda IF vände 0–2 till 3–2 mot Ling på bortaplan och har därmed vunnit sin grupp i Smålandscupen.

De två sista målen kom för övrigt sedan Kärda blivit en man mindre på grund av en utvisning. Den återstående matchen i gruppen mellan Liljan – Ling kommer endast att gälla om vilket av lagen som blir tvåa eller trea efter Kärda.

Utvisningen som drabbade målvakten Joakim Ek var för övrigt minst att märklig. Linjedomaren vinkade för offside och då tog målvakten bollen med händerna utanför straffområdet för att kasta fram till en medspelare. Kruxet vara bara att domaren inte hade blåst för offside. I stället blev målvakten utvisad för att ha tagit bollen med händerna.

– Efter det fick vi ordentlig fart på spelet, säger Kjell Eriksson i Kärda IF.
Det var som att man verkligen ville bjuda till det extra och lyckades också.

I första halvlek var Ling bättre, man kämpade åtminstone mer än ett ganska lojt Kärda.

Theo Eriksson blev inbytt i andra halvlek och han blev en injektion för hela laget och inte bara för hans reduceringsmål. Sedan visade Adi Redes vilket slitstark och målfarlig spelare han är. Dessa två får tillsammans med Erik Arvidsson extra beröm.

– Regnigt och kallt och skönt när slutsignalen kom, säger Kjell Eriksson som tillsammans med alla andra i laget får se fram emot ett slutspel.