Fotboll

Jonas angav tonen redan 1983

Jonas angav tonen redan 1983

Fotboll På Domarvallen i Smålandsstenar rullade Jonas Thern in segermålet en höstruskig dag. Det betydde att IFK Värnamo tog steget upp i division 3. Och i dag - 38 år senare - är det Francis de Vries och Viktor Larsson som gör målen på Tunavallen. Åter en seger som ger uppflyttning TILL ALLSVENSKAN.

Det har runnit mycket vatten genom Lagan under de 38 åren och gemensam nämnare i sammanhanget är Jonas. Är svårt sätta ord på hans betydelse för fotbollen i stan. Jonas filosofi, envishet och målsättning hur man skapar ett bra fotbollslag är kompromisslös och har gett resultat.

Han har hela gruppen att tro på det man gör och han har fått hela fotbolls-Sveriges experter att sätta kaffet i halsen. I Aftonbladets tips inför säsongen finns ingen som placerat IFK ens på övre halvan och flera har placerat dem till och med på nedflyttning eller negativt kval. Och nu har man när tre matcher återstår redan säkrat en allsvensk plats.

Nu är det förstås fler än Jonas som ska framhållas. Först och främst hela spelartruppen och människorna kring laget. Kaj Larsson tidigare ordförande under en tjugoårsperiod har självfallet  en stor del i framgången. Klart att alla från ordförande och ända ner till bollkallarna ska hyllas denna fotbollshistoriska dag.

Nu handlar det om förbereda nästa säsong. Det är säkert en belåten IFK-ledning som sätter sig runt sammanträdesbordet på IFK-gården och planerar för fortsättning.

Tror att Jonas Thern redan har en hel del klart i bakhuvudet hur IFK-skutan ska navigeras i framtiden.

Jag har under mer tjugotalet år följt IFK som som sportjournalist i Värnamo Nyheter.

En sak står klart: IFK:s AVANCEMANG TILL ALLSVENSKAN ÄR DET STRÖRSTA SOM HÄNT PÅ IDROTTSFRONTEN I VÄRNAMO UNDER MODERN TID.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *