Joel i målform när WIK vann

Fotboll Joel Storck var i måltagen när Waggeryds IK hemmavann över Vrigstad med 6–2 (3–2).

Det var sällan Joel var i den här positionen  [17/17]

WIK inledde matchen starkt och sprang mer eller mindre sönder gästernas försvar. Därtill hade Vrigstad en målvakt som var lite väl offensiv och det blev öppna dörren flera gånger. Detta var de snabba spelskickliga Joel Storck Sebastian Andersson snabba på att utnyttja.

Reddan i femte minuten gjorde Joel Storck sitt första av som det skulle sig tre mål i matchen. Sebastian”Sebbe” Andersson spelade fram.

Efter 13 minuter kom ett överraskande och snyggt långskott från en av Vrigstads lirare och 1–1 var ett faktum. Helt otagbart för hemmamålvakten.
Sju minuter senare rann reptilsnabbe Sebbe igenom hemmaförsvaret och satte enkelt 2–1.
Ytterligare fem minuter senare var det Joel Storcks tur att göra något liknande och kunde nästan gå med bollen i mål till 3–1. Salman Mohamed Elmi bokfördes för framspelningen.
WIK fortsatte att mer eller mindre kontraslå med i stället reducerade Vrigstad i 35:e minuten.

I andra halvlek dröjde det till minut 66 innan Joel Storck mer eller mindre punkterade matchen med 4–2. 5–2 kom på straff genom Filip Lipovac med 88 minuter spelade och ett par minuter senare fastställde Triphin ”Triffan” Muyubira slutresultatet.

Roger inte helt nöjd
Trots en målmässigt klar seger var hemmatränaren Roger Andersosn inte fullt nöjd:
– Vi har inte fått till konstgräsrullet på naturgräset, konstaterar Roger.
Det är inte riktigt det WIK som man varit van vid på senare år: De många passningar som tröttar ut motståndarna lyser med sin frånvaro.
– Nej, vi är inte riktigt där vi tänkt oss, men individuellt var det starka prestationer i dag, noterar tränaren.

Snabbhet och avslut lever WIK bra på och det kommer säkert att bli bättre rent spelmässigt också.
Det blev lite mer öppet spel i andra halvlek eftersom Vrigstad flyttade fram positionerna. Detta passade WIK bra denna soliga majkväll på Vaggeryds IP.

Viktor Forsman är i god form och får tillsammans med Filip Lipovac överbetyg. Givetvis även rosor till Joel Storck som är stark, bollvinnande och dessutom en säker avslutare.

– Då har vi en båtresa nästa gång Visingsö borta på onsdag, säger Roger Andersson som ser fram emot detta lite mer ovanliga färdsätt till en fotbollsmatch.