IFK:s första seger försvann på övertid

Fotboll IFK Värnamo såg ut som vinnare då Paulo Marcelo gjorde 2–1 i 89:e minuten. Men, på övertid fick Landskrona hörna och den nickades i mål – av deras målvakt!

Alex Brilhant briljerade stundtals.

Snacka om ett dramatiskt avslut. Hur många matcher slutar så här.

Landskrona kom till Värnamo obesegrade med målskillnaden 10–1 på sju matcher. IFK gick ut på Finnvedsvallen utan seger. Och, får vänta ytterligare.

Skulle något lag vunnit borde det varit Värnamo. Annars började gästerna bäst, och tog ledningen redan i tredje minuten på straff. Men IFK jobbade sig in i matchen. Och än mer fart fick IFK då Alex Brilhante dundrade in 1–1 efter knappt en halvtimmes spel.

– Landskrona var bättre i 25 minuter och det luktade väl närmare 2–0, tyckte Värnamos tränare Jonas Thern.

Men, kvitteringen kom lägligt.

– Vi fick mer fart, tog tag i spelet. Vi har problem att anfalla, men växte och vågade. Jag tappade räkningen på hur många chanser vi hade.

Slutet närmade sig, IFK ville vinnna och pressade samtidigt som Thern manade på från långsidan. 2–1 kom genom Paulo Marcelo.

– Då trodde man ju vi skulle lyckas, erkände Jonas.

– Värnamo var bättre i andra halvlek och att de gjorde 2—1 var inte orättvist, ansåg BoIS-tränaren Billy Magnusson.

Samtidigt som Värnamo ville vinnna, ville Landskrona inte förlora.

– Vi flyttade upp, låg på, fick en hörna och vår målvakt nickade in 2–2. På så sätt vann vi  med 2–2, skrattade en belåten Billy Magnusson.

Jonas Thern hade – förstås – lättare att hålla sig för skratt.

– Ja, vad gör vi nu? Jo, det är bara att fortsätta. Vi spelade bra, försvarade oss bra, vi kom in i boxen och skapade chanser. Och, vi förlorade i alla fall inte, avrundade Thern.

Totalt en klart godkänd insats och ska några lyftas fram blir det Alex Brilhante, Isse Ismail noch inhoppande Benjamin Lindblad.

Matchfakta

IFK Värnamo–Landskrona BoIS

2–2 (1–1

Mål: 0–1 (3) Dennis Olofsson, straff, 1–1 (29) Alex Brilhante, 2–1 (89) Paulo Marcelo (Behar Ferizi), 2–2 (91) Amr Kaddoura, målvakt, nick.

Avslut på mål: SFF: 3–0 (1–0). VMO NU: 5–4 (2–3).

Avslut totalt: SFF: 5–2 (2–1), VMO NU: 10–8 (4–6).

Hörnor: 3–5 (1–3).

Varningar: Amr Kaddoura, L (91).

IFK:s lag: Morgan Hellman– Freddy Winst, Tyler Lissette, Francis de Vries, Roman Tello Olivares– Robin Schildt (46), Isse Ismail, Charlie Vindehall– Alex Brilhante (86), Paulo Marcelo, Ivan Danielsson Andonovski (60).

Avbytare: Benjamin Lindblad (46), Alfred Ajdarevic (60), Behar Ferizi (86), Erick Brendon Pinheiro da Silva, Kevin Karlsson Simola, Filip Siljander, Pilip Vaitsiakhovich (mv).

Domare: Rambod Beigi, Sandviken.

Publik: 686.

1 reaktion på IFK:s första seger försvann på övertid

Orkar knappt kommentera, motståndarnas målvakt (som aldrig tränar nickar och varför skulle han) får nicka in 2-2 på övertid! Får aldrig hända, IFK hade väl forwards som kunde markera eller var de trötta? Ingen är trött när man leder på hemmaplan och det är ett par minuter kvar att spela! Uselt! Ännu en ” borde-match” som man ”borde” vunnit med 2-3 mål enligt Thern, men som vanligt händer väldigt lite framåt.