Fotboll

Omdiskuterad regel fällde IFK Värnamo: ”Tog mycket energi”

Fotboll IFK Värnamo förlorade idag bortamatchen i division 1 mot Onsala med 1–2. Men Värnamo skulle egentligen ha gjort två mål. Men då kvitteringen i första halvlek träffade målburens hjul inne i målet så dömdes det bort. – Det tog mycket energi ett tag, säger tränaren Patrik Cedefors.

Bild från tidigare under säsongen.

Huvudtränaren Willy Gollwitzer kunde inte vara med i dagens bortamatch mot Onsala utan i stället var det den assisterande tränaren Patrik Cedefors som hade befälet. Han fick uppleva något mycket märkligt. Detta då ett mål dömdes bort då det träffade transporthjulet inne i målet som finns på många fotbollsmål.
– Bollen går klart och tydligt över linjen men träffar hjulet och studsar ut. Då anses det inte vara mål utan då är det målvaktens boll. Så den räknas väl som en död punkt i det läget förmodligen. Jättekonstig regel, man tycker ju att om bollen går över linjen så ska det vara mål, säger Patrik Cedefors.

Regeln har varit omdebatterad tidigare när den inträffat tidigare runtom i Sverige.
– Det blev ett väldigt speciellt uppvaknande för många och det tog mycket energi ett tag där runt paus.

Det bortdömda målet kom i ett läge när IFK Värnamo tryckte på för ett 1–1-mål.
– Vi tryckte på jättebra i slutet av första för kvittering och så händer det och då fick vi hämta nya krafter i halvtid  och sedan lyckades vi kvittera en bit in i andra. Jag tycker att de tröttnar lite och att vi tar över mer och mer, men så sätter de ett långskott. Så det blir lite slumpartat. Det är effektivt av dem givetvis. Vi har många 90-procentiga chanser och deras målvakt gör tre bra räddningar. Så vi behöver bli effektivare helt enkelt.
– En oerhört tung förlust tycker jag. Vi möter ett fysiskt bra lag men vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Känslan är att det var en stöld av poäng. Det är inget dåligt lag vi möter, men vi gör en jättebra match.

Patrik Cedefors berömmer laget för ett hårt och bra jobb, men lyfter fram Hannah Löfmark, Tova Ahlström och Tova Sandahl lite extra.

 

 

Värnamos tränare Willy Gollwitzer. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *