IFK vann testmatchen

Fotboll IFK Värnamo har i kväll spelat tränings- och testmatch mot Öster och vann med 2–1. Fem nya spelare fick visa upp sig.

15 Fabio Gamg Dos Santos  [1/9]

15 Fabio Gamg Dos Santos och 14 Doutie Sameehg  [2/9]

10 Viktor Vernersson  [3/9]

17 Guilherme Santos  [4/9]

14. Doutie Sameehg  [5/9]

Öster var motståndare och i laget provspelade Simon Sandholm – anfallare från Åtvidabergs FF  [6/9]

7 Evaldo Nethino  [7/9]

10 Viktor Vernersson  [8/9]

17 Guilherme Santos  [9/9]

Matchen var annonserad som U21-träningsmatch. Och i grund och botten var det spelare från klubbarnas U21-lag. Men, Öster kom med minst tre lirare från A-truppen. Mario Vasilj från Rydaholm spelade exempelvis mittback.

IFK hade, utöver U21-spelare och fem testspelare, några som var med mot Helsingborg men då spelade mindre tid. Som Max Olsson och Paulo Marcelo, båda hoppade in i andra halvlek, medan Axel Winberg började från start.

Av de fem testspelarna kom tre från Brasilien, en från Sydafrika och en från Lund. Den sistnämnde heter Viktor Vernersson och presenterade sig på ett bra sätt. Han jobbade hårt och gjorde 1–0-målet, en delikatess med flera spelare involverade.

1–0 kom i 57:e minuten, men i 75:e kvitterade Öster. IFK fick dock sista ordet och nöjet att vinna och segerskytt var sydafrikanen Doutie Sameehg. Han är 29 år och gjorde målet med en elegant långlobb.

Den stora frågan är förstås om IFK kommer att behålla några av spelarna. Ytterbacken Evaldo Nethino har varit här en vecka, i fredags kom Guilherme Santos och Fabio Gamg Dos Santos, medan Doutie Sameehg anlände i söndags.

Tomas Lundqvist, IFK:s sportboss, säger så här:
– De här spelarna ska vara här några dagar så det är för tidigt att säga något.

Mest imponerade sydafrikanen som utöver segermålet var oerhört aktiv, sprang och jobbade mycket. Även Fabio Gamg Dos Santos visade kvalitéer med härlig teknik och snabbhet och backen Nethino visade också positiva takter.

Det gjorde också Viktor Vernersson.

– Han kommer från Lunds BK men har inte spelat något i år. Det han visade upp var bra med tanke på att han inte spelat något, tyckte IFK:s tränare Roar Hansen.

Ja, det var mycket positivt på Ljusseveka 1 och berömmas måste också IFK:s nr 5, Isse Ismail. Han sprang nog mest av alla. Intresset för matchen var också gott, kanske inte 100 åskådare, men runt 75 var nog där.