Fotboll

IFK vann i Helsingborg

Fotboll Det är närmast en bedrift att åka hem med tre poäng efter spel på Olympia i Helsingborg. IFK Värnamo lyckades med bedriften efter 2–1 (1–1).

IFK mot Helsingborg i juni på Finnvedsvallen.

Helsingborg var närmast piskat att vinna för att ha någon chans att ta en kvalplats till Allsvenskan. En av våra medarbetare tippade 4–0 till HIF, en annan 3–1. Det är bra för alla IFK-hjärtan att inte lita på oss sportreportrar.

IFK visade sig hålla jämna steg både spelmässigt och chansmässigt matchen igenom. Faktum var att IFK faktiskt skapade fler riktigt heta målchanser än hemmalaget och segern kan betecknas som rättvis. Därmed kan HIF glömma alla tankar på avancemang och för IFK är det nu närmast klart att man räddat kontraktet med Superettan. Vi får alltså rikta in oss på elitfotboll ännu en säsong på Finnvedsvallen.

Det var lite sambafotboll för IFK i kväll signerad brassen Paolo Alves. Redan i andra spelminuten hade han ett avslut i målställningen. Han blev också den som avgjorde med 2–1 i 73:e minuten.

Redan i första halvlek kom de andra två målen. Bradley Ralani gjorde 1–0 för HIF efter tolv minuter men fyra minuter senare nickade Pär Cederqvist in 1–1 med Petar Petrovic som framspelare. Det var tionde målet i Superettan i år för veteranen ”PC”.

För IFK-tränaren Christian Järdler var det känslosamt: Man kan säga att det var på Olympia som han slog igenom som fotbollsspelare och nu gjorde han kanske sin sista match som IFK-ledare. Det är bäst att betona kanske. Christian är på väg till Öster och är minst sagt ryktenas man just nu.

IFK har tre matcher kvar av Superettan och de 38 poäng man har bör räcka till spel även 2018.

Christians sista match?

Christian Järdlr, tränare i IFK Värnamo. Arkivbild

– Oerhörd styrka och vi kanske med hemmaögon är ett lag från bonnskogen som kommer till Olympia och vinner, säger IFK-tränaren.

Han var oerhört nöjd med insatsen:
– Det är starkt i vanliga fall att vinna här och lite extra nu med tanke på vad som hänt de senaste dagarna, säger han och pekar på alla skriverier och händelser kring honom själv som tränare eller inte tränare i IFK.
– Det är klart att det påverkat alla, inte bara mig själv.

Han berömmer den stora arbetsinsatsen av alla spelare.
– Vi jobbade hårdare än HIF som hade så mycket att spela för, säger Christian med lite darr på rösten.
Olympia har ju varit lite av hans hemmaarena:
– Det är som att komma hem. Jag spelade i nästan sex år här och det var här jag kom fram som spelar, noterar.

– Ett bra avslut för mig, om det nu var min sista match som tränare. Jag vet inte hur det ser ut i morgon. Ingen har pratat med mig. Jag har bara läst i tidningarna, säger Christian om den uppkomna situation.

Det har spekulerats i att Jonas Thern ska ta över i de tre sista seriematcherna.

I morgon är det träning med IFK och Christian inriktar sig på att leda den. Såvida det inte kommer andra signaler från IFK-ledningen.

I vilket fall som helst pekar allt på att  Christian Järdler 2018 i stället kommer att leda Östers IF.

IFK-byten
67 Archford Gutu (ut) Albin Seger (in)
73 Paulo Marcelo Souza Alves (ut) Melvin Frithzell (in)
82 Petar Petrovic (ut) Johan Andersson (in)

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Statistik HIF-IFK

Taggar

Dela