IFK vände underläge – men tappade poäng

Fotboll 0–1 i baken redan efter en dryg minut satte sina spår i IFK Värnamos maskineri. Men IFK vände till 2–1. Dock fick Skövde sista ordet så matchen i div 1 södra slutade 2–2 (0–1).

[23/23]

Och, det var kanske ett ganska rättvist resultat. Skövde var taktiskt duktiga då de läste av Värnamos spel och alltid var på hugget i försvarsspelet. Dessutom hade de gott om folk med i sin offensiv.

IFK fick inte till det som vi sett i flera matcher tidigare i höst. Det var omständigt, gick för sakta och flera avslut togs i svåra lägen.

Den snöpliga starten med baklänges mål på straff efter mindre än två minuter innebar uppförsbacke plus att Skövde stärktes. Men, i mitten av andra halvlek hittade IFK varandra bättre och snurrade upp gästerna. Först kvittering av Edvin Crona, sedan 2–1 genom Johan Lassagård.

– Vi fick en drömstart och jobbade bra. Vi spelade tajt och kontrollerat, tyckte SAIK-tränaren Stefan Strind.

– Straffen var solklar, erkände Jonas Thern, och fortsatte:

– Vi har vänt matcher tidigare och visste att vi måste ha tålamod då Skövde försvarar sig bra.

Men, spelet flöt inte riktigt som Thern ville. Han röt till några gånger från IFK-båset.

– Jag var lite irriterad då tanken var att vi skulle skifta spelet mer från kant till kant.

Nå väl, 0–1 efter en halvlek.

– Tycker vi hade lägen för att göra 1–1.

Icke sa Nicke, men IFK kom igen i andra halvlek.

– Då spelade vi bra och när vi vänt till 2–1 kändes det bra.

• Men, så kom 2–2 i 84:e minuten:

– En käftsmäll, erkänner Jonas, och anser det är för dåligt att inte få undan bollen så Skövde kunde komma till avslut.

Lagen möttes i våras i andra omgången i Skövde och då vann IFK med 3–1.

• Hur var den matchen jämfört med denna?

– Stor skillnad. Båda lagen har blivit bättre, anser Thern och kollega Strind nickar att han håller med.

För Skövde innebar en poäng att de är med i kampen om en kvalplats. För IFK var en poäng inte ett steg närmare kval.

Johan Lassagård fick pris som bäste IFK:are. Bra var också Edvin Crona, men den som sätter mest myror i motståndarnas hjärnor är Edvin Becirovic.

4 reaktioner på IFK vände underläge – men tappade poäng

Trevlig match. Men det var ett tungt poängtapp. 8 poäng upp till BOIS kommer nog att bli för svårt tyvärr. Men än har inte den feta damen sjungit färdigt, eller vad det nu är man säger.

Bra match av två bra lag. Dock synd med en pinne.
Bara att kämpa vidare. Grym höst så här långt.
Forza IFK

Ifk gör en bra match men man har inte det flyt som krävs för att man ska vinna. Skövde är ett bra lag och det är ifk också!!! Nu ser vi fram emot matchen mot Ljungskile!!!!!

IFK tappade inga poäng…dom vann en poäng. Om så skulle vara fallet så borde ju rimligen också Skövde ha tappat 2
poäng. Det blir då sammanlagt 4 tappade poäng i en 3-poängsmatch. Märkligt.