Bildspel: IFK tappade hemma – första förlusten

Fotboll En bra start i 15–20 minuter, men sedan tappade IFK Värnamo sitt övertag. Gästande Lindome GIF vände 0–1 och åkte hem som värdiga vinnare med 3–1.

[20/20]

IFK tryckte in turbon från start, pressade och skapade chanser på löpande band. I avsluten fanns att önska, men intensiteten var positiv och sådant brukar ge frukt.

Spelet jämnade dock ut sig, men i 34:e minuten kom det alla väntat på. Alex Brilhante skallade snyggt in 1–0 i en eftervåg av hörnspark.

Säg den glädje som varar. Sex minuter senare utjämnade Lindome, även det på nick efter hörna. I andra halvlek avgjordes matchen inom sju minuter, 68:e–75:e minuten. Då gjorde Lindome tv mål.

– Det är aldrig roligt att förlora, men jag är den förste att gratulera Lindome. Ett roligt lag att möta och jag är imponerad av deras passningsspel, sa IFK:s tränare Jonas Thern.

Han var inte allt för besviken.

– Vi skapade fler chanser än i tidigare matcher och skulle straffat Lindome mer i början av matchen.

Ja, då var det IFK för hela slanten. Hög press, snabbt spel som utmynnade i avslut.

Sedan sjönk de vit-blå tillbaka ett antal meter och Lindome flyttade förstås framåt.

– Vi behöver skapa ännu mer för att rå på ett så här bra lag, menar Thern.

Efter 1–3 kontrollerade gästerna starkt.

Lindomes tränare Johan Mattsson var förstås belåten. De kom till Värnamo som serieledare, och stärkte den.

– Det var tufft i början. Vi kom inte i gång och Värnamo fick kommandot, erkänner Mattsson.

Något det blev ändring på, speciellt i andra halvlek.

– 3–1 är jättebra för oss, Värnamo förtjänade mer och de kommer att vara med där uppe, menar LGIF-tränaren sympatiskt.

För IFK är det Trollhättan borta som gäller nästa gång.

– Det är bara att ta nya tag, klargör Jonas Thern.

TEXT: SÖLVE ANDERSSON

Matchfakta

IFK Värnamo–Lindome GIF

1–3 (1–1)

Mål:  1–0 (34) Alex Brilhante, nick, 1–1 (40) Elias Gustafson, nick efter hörna, 1–2 (68) Vikttor Alexandersson, 1–3 (75) Hampus Dahlqvist.

Avslut på mål: 4–1 (1–1).

Avslut totalt: 6–4 (2–2).

Hörnor: 3–5 (2–2).

Varningar: Daniel Ask, V (61).

IFK:s lag: Morgan Hellman, Freddy Winst, Francis de Vries, Tyler Lissette, Viktor Ljung (25)– Behar Ferizi (63), Charlie Vindehall, Daniel Ask (77)– Mattias Almeida Sundell, Paul Marcelo, Alex Brilhante.

Avbytare: Kevin Karlsson Simola (25), Alfred Ajdarevic (63), Ivan Danielsson Andonovski (77), Erick Brendon, Filip Siljander, Benjamin Lindblad, Pilip Vaitsiakhoviuch (mv).

Domare: Tess Olofsson, Malmö.