Målvakten Jonathan Ursin Rasheed  [14/21]

[18/21]

Viktor Bergh  [19/21]

Victor Eriksson  [20/21]

[21/21]

Det var klass på första halvlek men i den andra tappade IFK Värnamo det mesta när det blev seger med 2–0 (2–0) över gästande Trelleborg.

Det skiljer en division lagen emellan och det syntes tydligen i första halvlek. Andra halvleken var helt jämn och Trelleborg skapade faktiskt då de hetaste målchanserna.

IFK tog direkt i första halvlek tag i spelet och i sjätte minuten kom 1–0 på nick av Edvin Becirovic som hela tiden var på språng och som var svårstoppad.

I minut 25 blev Jesper Dickmna frispelad och han rullade in 2–0.
– En mycket bra halvlek med massor av målchanser och vi hade närmast total kontroll, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

Avslutande 45 minuter var inte lika kul:
– En lång och plågsam halvlek, inflikar tränaren och tänker nog lika mycket på spelet som på kylan, några minusgrader.

I första halvlek får alla godkänt och totalt sett plus till Jesper Dickman, Charlie Vindehall och Freddy Winsth. Victor Eriksson var också ganska stabil. Däremot var ingen riktigt bra i andra halvlek och det är svårt att tro att en del av killarna verkligen kommer att på allvar ska kunna konkurrera om en allsvensk plats.

Assisterande tränare Jonas Thern – som ska ha lite andra arbetsuppgifter framöver – stod vid sidan om båset under matchen och han håller med om att en del av de yngre inte är mogna för allsvenskan ännu. De fick ändå känna på hur det är att möta ett lag från superettan som när man tappade respekten för allsvenska IFK gjorde en bra avslutning.

Det var bara säsongens andra träningsmatch för IFK och det är inte alls nattsvart:
– Jag tycker att vi är längre fram nu än motsvarande tid för ett år sedan, säger Kim Hellberg.

Han svarade nej på frågan om han tror att Marcus Antonsson kommer tillbaka när proffsligan i Saudiarabien tar sommaruppehåll:
– Men roligt att han fick göra mål i sin första match därnere och ett snyggt mål dessutom.

Kim Hellberg saknar givetvis en spelare som gjorde 20 allsvenska mål för IFK under 2022.
– Visst, men andra får ta större ansvar.

När det gäller truppen som helhet tror Kim att det kan bli ytterligare en eller kanske två nya killar. Det beror mest på vad som kan finnas tillgängligt på spelarmarknaden.

IFK Värnamos startspelare mot Trelleborg: Jonathan Rasheed, Freddy Winsth, Victor Eriksson, Victor Larsson, Viktor Bergh, Wenderson, Kenan Bilalovic, Charlie Vindehall, Netinho, Edvin Becirovic, Jesper Dickman.

På bänken från start: Pilip Vaitsiakhovich, Felix Wennergrund, Frank Junior Agyei, Victor Andersson, Calle Johansson och Otto Magnusson.

Text: Per Bunnstad