IFK-seger i Södertälje

Fotboll IFK Värnamo vände tidigt underläge till en klar seger med 5–1 (2–1) i bortamötet med Syrianska från Södertälje.

Petar Petrovic och Pär Cederqvist, båda målskyttar i kväll. Arkivbild

Nikola Gacesa gav hemmalaget ledningen efter 13 minuter men i 33:e minuten kvitterade Simon Nilsson. I minut 41 var det nära ledning för IFK med en träff i målställningen av Pär Cederqvist. I stället för 1–1 i pausvilan lyckades Petar Petrovic i sin comeback efter skada göra 2–1 i fjärde tilläggsminuten.

Det var en händelserik match och i minut 57 gjorde Pär Cederqvist 3–1 för sitt IFK.

På övertid kom både 4–1 genom Oscar Johansson och 5–1 genom Simon Nilsson.

IFK kan resa hem med tre poäng i bussen. Därmed femte matchen i rad utan förlust. Efter precis halva serien är IFK nu faktiskt sexa med 21 poäng. Det är dock inte särskilt långt ned till den negativa kvalplatsen, blott sex poäng.

I nästa omgång väntar en ny tuff bortamatch. Formstarka Trelleborg tar emot IFK.

Nöjd IFK-tränare
IFK-tränaren Christian Järdler var nöjd med det mest i matchen men inte vad som i fjärde minuten när Liridon Silka fick på ett fint skott fram till 1–0 för IFK, trodde många. Domaren såg dock en offside.
– Mycket märkligt bortdömt, noterar Christian Järdler.
I övrigt har tränaren bara lovord över halvleken.
– Ja, efter deras ledningsmål på en kontring jobbade vi oss tillbaka in i matchen och spelade fin fotboll.

– Vi var framför allt fysiskt starkare och skulle vi bara mala på så förväntade jag mig att Syrianska inte skulle orka. Precis så blev det också och en skön höststart för oss.

Han var nöjd med alla spelare, även de som blev inbytta.
– En bra bredd. 14 avslut på mål är starkt och att vi spelar så bra på konstgräs, berömmer han.

Tränaren har svårt att ge någon enskilda pelare mer beröm än non alla. Det var helt enkelt en lagseger. Kanske något överraskande fick Petar Petrovic chans till spel från start efter sin långtidsskada. Han spelade fin fotboll liksom övriga i IFK.