IFK med en tjej kort vann stort

Fotboll IFK Värnamo är klart för kvartsfinal i Smålandscupen för damer.

Fanny Götessson. Arkivbild

I kväll blev det hela 6–1 (5–0) borta mot Husqvarna FF som är utan förlust i division 2, serien under IFK Värnamo.
IFK tog ledningen redan efter fyra minuter men fyra minuter senare fick man målvakten Kajsa Pruner frilägesutvisad. Trots det kunde IFK dominera..

Inhoppande Alma Cederqvist i målet höll nollan till 94: e minuten men då kom ett hemmamål till slutresultatet.

På förhand förväntade man sig en jämn kamp men Värnamotjejerna ville annorlunda och spelade en fantasifull fotboll. man är tydligen just nu i storslag. Fanny Götesson och Mona Charhour visade fina saker framåt. Även i övrigt var det bra spel.
Tränaren Patrick Schellhas var mycket nöjd med insatsen:

Mona Charhour, vass anfallare hos IFK. Arkivbild

– Ja, vi var ett nummer större. Bra passningsspel, fin rörelse och bra balans i hela laget, berömmer träanren.

Målen gjordes av Fanny Götesson tre, Mona Charhour, Tilde Johansson och Fanny Holmberg.

För IFK blir det kvartsfinal mot Vetlanda, en match som kommer att spelas strax före sista speldatum som är 8 augusti.

I serien väntar närmas Jitex Mölndal hemma på söndag. Topplaget besegrade IFK med hela 8–0 och nu gäller det att försöka nå ett bättre resultat.

– Det blir en riktig värdemätare och tufft då vi bland annat harspelare som ör skadade och sjuk. Men vi ska kämpa, avrundar IFK-tränaren.