IFK fick kämpa för segern

Fotboll IFK Värnamo bortabesegrade söderettans jumbolag Karlskrona med 1–0 (1–0)

Det såg stabil ut men på slutet skapade Karlskrona flera kvitteringschanser.

Sett över 90 minuter var IFK bättre men 1–0 i halvtid var för dåligt. I andra får man i stället vara nöjd med att man höll nollan. Målet kom efter 31 minuter. Åter var det efter en fast situation där bollen kom in framför Karlskronas mål där Edvin Becirovic påpassligt gjorde mål.

Aldin Basic och Benjamin Lindblad var nog kvällens bästa hos IFK. Man kämpade bra överlag men anfallarna fick jaga mycket och det blev ganska stora ytor och stundtals för långt mellan lagdelarna. Det gällde särskilt i andra halvlek.

– Vi skapade en del målchanser utan utspela riktigt bra. Vårt anfalls var inte riktigt perfekt. Karlskorna hade också fått bättre självförtroende efter sin första seger senast och med skadade spelare tillbaka i laget, noterar IFK-tränaren Jonas Thern.

– Jag hade kanske inte protesterat om vi tappat poäng men det var skönt att vi vann och att lagen närmast efter oss spelade oavgjort, inflikar Jonas.

IFK har trots allt ett väldigt stabilt försvar och släpper inte till särskilt många målchanser för motståndarlagen.
– Det är en styrka att vi kan vinna en sådan här match, vi är svåra att få hål på.

På söndag blir det retur på Finnvedsvallen och kanske är IFK tillbaka i lite bättre slag då. Passningsspelet var exempelvis inte vad vi är vana att se. Jonas Thern medger att det var för mycket slarv i passningsspelet.

Från en tidigare match med IFK

5 reaktioner på IFK fick kämpa för segern

Ingen vidare prestation av Ifk. Bättre första halvlek än andra. Men sådana här matcher kommer ibland. Vi har gjort en fantastisk säsong hittills. Vi leder serien i halvtid med 9 poäng, 8 om Landskrona vinner sin hängmatch. Nu tar vi Karlskrona med 6-0 på söndag.⚽👍

Tycker att karlskrona står upp bra, framförallt i 2 halvlek!! Ifk tar 3 poäng utan att imponera!!
Välbehövlig vila för startelvan + bernardos frånvaro
påverkade nog spelet!! Men skall man klara spelschemat under hösten måste man nog gå runt på många spelare. Nu ser vi fram emot Karlskrona hemma på vallen på söndag!! heja ifk!!!

Det var tuft i andra halvlek……nervöst.
nära att dom gjorde mål…..
men vilken underbar seger……
Det viktiga givet att vinna att sedan kvaliten går upp o ner är väl inte så konstigt när dom spelar Sön-Ons-Sön…….

Nja, det här var inget ögongodis – medioker 1:a och ganska usel 2:a tycker jag. Thern var ju nöjd med vinsten, men kokar nog inombords över alla svaga insatser. Ett bra lag skall ju ha tur – alla andra topplag tappar poäng ikväll!

Alldeles för dåligt idag. Borde stängt matchen i första halvlek, bevisa Karlskrona nästa match att ni hör hemma i toppen och att ni är bättre än så!