Fotboll

IFK får ladda om för kvalmatcher

Fotboll IFK Värnamo hade chansen att sätta punkt på säsongen med förlängt kontrakt i superettan. Det lyckades inte och nu väntar två kvalmatcher i nästa vecka.

IFK mot Frej i juni 2017

Seger uppe i Täby mot IK Frej hade inneburit att kontraktet varit i hamn. Men, Frej vann med matchens enda mål, gjort i 43:e minuten.

Frej har passat IFK ganska illa det senaste året, ty det här var tredje raka förlusten. För drygt ett år sedan fick IFK smörj med 0–5 på Vikingavallen och i våras blev det 1–2 på Finnvedsvallen.

• Det hände tydligen inte så mycket i första halvlek?

– Nej, det hände inte mycket. Vi var passiva, tappade bollar, men onödigt att de fick ett mål i slutet av halvleken. Det var inkast och vi gick bort, säer IFK-tränaren Roar Hansen.

• Men, i andra händer mer:

– Då sprang vi mer och jagade en kvittering.

• Och, ni hade chanser eller lägen?

– Ja, flera gånger. På slutet blev vi desperata och pressade, men i sanningens namn måste erkännas att de hade lägen att kontra och döda matchen.

Så, nu blir det att åka hem och snabbt glömma den här matchen.

– Bara att bryta ihop ett par timmar och sedan är det upp på hästen igen, klargör Hansen.

Varberg var då de ledde mot Helsingborg förbi IFK i tabellen, men HIF vände så IFK slutar på 13:e plats och Varberg på 14:e. Klart sedan tidigare har varit att lag 13 ska möta tvåan i div 1 Norra (Syrianska FC) och lag 14 möter tvåan i div 1 Södra (Oskarshamns AIK).

IFK ska alltså möta Syrianska som hör hemma i Södertälje. Där har IFK varit fyra gånger under åren 2014–2017. Första gången de möttes i superettan vann Syrianska med 2–1, sedan har det på deras arena alldeles invid europavägen blivit 0–0, 1–1 och 5–1 för IFK. Hemma har IFK vunnit tre matcher och spelat kryss en gång. Så, statistiken är positiv, men samtidigt är det historia.

• Har ni koll på Syrianska?

– Vi har koll, säger Roar Hansen.

Första kvalmatchen spelas på Södertälje Arena på onsdag (14 november) och returen på Finnvedsvallen nästa söndag (18 november).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *