Fotboll

IFK-damerna utslagna ur cupen

Fotboll IFK Värnamos damer är utslagna ur Svenska cupen efter förlust borta mot Mariebo med 1–4 (0–2). Texten uppdateras löpande.

Matchen på Stadsparksvallen i Jönköping hann knappt sätta sin prägel innan hemmalaget tog ledningen. Mariebo fick straff i den fjärde minuten och Natalija Obradovic förvaltade den. När knappa halvtimmen var spelade utökade Mariebo ledningen genom Emma Bergman och när knappa timmen var spelad fick IFK ytterligare ett mål mot sig.

– Vi har oflyt i den första målsituationen där en av tjejerna försöker stoppa bollen, men i stället träffar fel med en fot och det blir straff. Det andra målet är en långboll utifrån som går över målvakten in. När det målet kommer blir det lite uppförsbacke men vi skapar en och annan möjlighet resten av första halvlek och i inledningen av den andra. Sedan åkte vi på 0–3 när vi försökte pressa, berättar IFK-tränaren Willy Gollwitzer.

Matchen fick lite spänning mot slutet när Florence Gamby reducerade på nick i den 85:e minuten, men närmare än så kom inte IFK-tjejerna. I stället fastställde Tindra Strivér Lindal slutresultatet 1–4 i den 89:e matchminuten och resultatet gör att IFK-damerna lämnar Svenska cupen.

– Vi mönstrade ett blandat lag med flera unga spelare och sammantaget gör tjejerna genomgående en god insats. Vi tar över mer och mer och försöker pressa, men vi får inte till spelet mot slutet, säger Willy Gollwitzer.

IFK:s mittbackspar och inhoppande mittfältaren Tova Ahlström får extra beröm för sina insatser i matchen.

 

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *