IFK ångar på: 4–0 i Linköping

Fotboll IFK Värnamo tog sjätte raka seger efter 4–0 borta mot Linköping och leder nu fotbollsettan med sju poäng.

Första halvlek var spelmässigt jämn men det var IFK som skapade flest farligheter och på en av dem gjorde Johan b 1–0. Det kom på en retur på en stolpträff från Joel Stevens.  Då hade det spelats tolv minuter och det var egentligen IFK:s första målchans.

I andra halvlek tog IFK över skeendet och efter 66 minuter gjorde Michael Kargbo 2–0. 3–0 kom i minut 73 genom Abdussalam ”Abdu” Magashy.
Benjamin Hajdari blev inbytt efter 78 minuter och tre minuter senare presenterade han sig med 4–0. Linköping hade strax före dess får en spelare utvisad.
5–0 hängde i luften men IFK fick vara nöjt med en ny trepoängare och hela fyra mål på bortaplan.

IFK-tränaren Jonas Thern trodde på en tuff match på konstgräset i Linköping, bland annat med tanke på att Linköping fram till i dag inte hade någon hemmaförlust.

– De hade inte mer än någon halvchans och vår backlinje var stabil hela matchen igenom. Jag tycker att vi var närmare 7–0 än ett mål bakåt, säger Jonas Thern.

Jonas hyllar hela sitt lag men kan inte undgå att ge Michael Kargbo ett stort fång med rosor. Han var hela tiden en oroskälla för hemmaförsvaret.

En annan som stack ut lite extra var Joel Stevens men det går att räkna upp avsevärt fler. IFK gjorde även väldigt lyckade byten och energi tillfördes.

21–1 på den senaste sex matcherna och det är mycket imponerande:
– Ja, verkligen och nu gäller att spela bravot ett tufft spelande Torns IF som bara släppte in nio mål så här långt, säger nöjde IFK-tränaren Jonas Thern.

Det är på söndag som  Torns IF väntar på Finnvedsvallen. 1–0 kanske med tanke på gästernas fina försvar:
– Spelar vi som i dag så ska vi göra fler mål, avrundar IFK-tränaren.

Johan Lassagård inledde målskyttet. Arkivbild

5 reaktioner på IFK ångar på: 4–0 i Linköping

Hatten av för IFK. Verkar vara bättre tränade än alla lag man mött hittills. En femstjärnig lagmaskin. Heja IFK!

IFK är i en fantastisk form. Ytterligare en nolla bakåt. Sjukt bra försvar. Så tråkigt att inte få titta direkt bara. Kör hårt IFK…
Superettan nästa…

IFK hade det svårt 1.a halvlek. Mittfältet var tyvärr orkeslös. Nykomponerat innermittfält som inte orkaorkade pressa. Bra försvar och som alltid stabilt. Bra byte i halvlek vilket gjorde att Ifk tog över till viss del. Sedan när de yngre kom in i andra så körde man över Linköping.

Herre Gud …………..vem vågade tro på detta?