Horda föll med 2–5 – seriesegern i fara

Fotboll Nu är plötsligt Horda ”illa ute” i toppen av fotbollssexan.

Den till synes säkra seriesegern med uppflyttning till femman känns osäker efter förlust med hela 2–5 (0–1) hemma mot Swebih.

Det har gnisslat lite i maskineriet på sistone och i dag var det inte bara gnissel utan det kändes som att något havererat. Gästerna från Hillerstorp vann nämligen ganska klart trots en man mindre från början av andra halvlek till det att en kvart var kvar. Då drabbade även Horda av en utvisning.

Horda kom till spel utan duktiga försvararna Henric Annmo och Johannes Widerberg. Det kändes säkert oroligt och i andra halvlek blev det vidöppet bakåt. Horda kvitterade visserligen till 1–1 genom Arman Ashitani men sedan gjorde Swebih tre raka mål innan Arman Ashtiani reducerade. I slutet kom 2–5.

– Mycket besviken, var ordförande Torsten Lindbergs direkt kommentar.

Man spelade inte bra alls.Det var svårt att finna ljusglimtar i ett lag som var så bra i våras men som nu inte alls fungerar.

Horda har en match kvar mot två för Nissafors/Hestra som just nu är tre poäng efter i tabellen. Horda har kvartal möta Långaryd i nästa omgång och står över i den sista. Nissafors/Hestra har alltså chans att ta sig förbi även om man just nu har sämre målskillnad.