Horda derbyvann – igen

Fotboll Horda AIK är nu inte långt från division 5. I kvällens grannderby mot Bors SK vann HAIK med 3–0 (2–0).

Kvöllens målskyttar för Horda. Pressbild

Det var två lag i fin form som gick till derby på Munkavallen. HAIK hade vunnit sina tre matcher efter semestern och BSK sina två.

Horda är ju klar tabelletta, hela tio poäng före Nissafors/Hestra och klubben vill säkra seriesegern så fort som möjligt.

Bor jagar en av de två kvalplatserna, och kom till dagens derby på femte plats. BSK (22 poäng) måste ta sig förbi två lag, Skeppshult (24), NIS/HSSK (26) eller Dannäs/Hånger (27).

Men, något riktigt hett derby blev det aldrig. Egentligen en snäll match och att Horda vann är inget att diskutera.

– Vi förlorade matchen i första halvlek, säger Bors tränare Dan Pettersson, och utvecklar:

– Vi tog inte duell, var rädda. I andra blev vi tuffare och då har de inte mycket utöver målet på slutet.

Första halvlek var tämligen händelsefattig frånsett att HAIK gjorde två mål. Annars var det mycket felpassningar och byta boll.

1–0 kom i 36:e minuten då inhoppande Albert Gashi blev fri i högerläge och bara hade att slå in bollen.

2–0 kom i halvlekens slutminut. Arman Ashtiani slog ett perfekt inlägg som framstormande Mohammed Yaser stötte in.

Andra halvlek fortsatte som den första, men efter en stund var det mer spel på hemmalagets plandel än på gästernas. Bor hade hittat lite jädra-anamma, tog för sig mer och var helt enkelt hetare. Men, de lyckades inte få fram de rätta bollarna till skyttekungen Albin Svensson. Han hade ett par halvchanser ur svåra lägen, men närmare kom BSK inte.

I stället satte Arman Ashtiani definitivt punkt i slutminuten efter solonummer, skott och sedan slog han in returen. Därmed är Arman uppe i delad skyttetopp med Albin Svensson på 14 mål.

Hordas tränare Shpetim Bushati var förstås nöjd med tre nya poäng:

– Resultatet var bra och första halvlek. I andra spelade vi mer taktiskt för att försvara ledningen, menade Bushati.

Båt i HAIK och på plan var lagkaptenen Henric Annmo. Han tog allt och stoppade BSK:s attacker. Plus också till Mohammed Yaser och Arman Ashtiani. I gästernas lag omnämnande till Max Lundahl Ericson, Elian Salazar och Albin Svensson.

Matchfakta

Horda AIK–Bors SK

3–0 (2–0)

Mål: 1–0 (36) Albert Gashi (Zenel Dautaj), 2–0 (45) Mohammed Yaser (Arman Ashtiani), 3–0 (89) Arman Ashtiani.

Avslut på/i mål: 7–5 (3–2).

Avslut totalt: 10–10 (4–2).

Hörnor: 4–1 (2–0).

Varningar: Zenel Dautaj, H (17), Khalid Mohieldin, H (57), Markus Jonasson, B (70), Max Lundahl Ericson, B, Zenel Dautaj, H, Erik Ström, B, Arman Ashtiani, H (alla 90).

Utvisning: Zenel Dautaj, H (90).

Domare: Dan Rosu och Bogdan Sultanescu, båda Värnamo.