Fotboll

Hånger har gjort klart med nygammal tränare

Fotboll Det blir ett nygammalt ansikte på Hångers IF:s tränarbänk under föreningens nystart i division 6. David Issal gör comeback i klubben som tränare.

Hånger IF:s tränarstab 2021. Från vänster: Stefan Örn, David Issal, Patrik Hilding och Emil Hjelm.

David har sista två åren haft en timeout från tränaruppdrag efter att ha gjort tre år vardera i IFK Värnamo och Värnamo Södras ungdomsverksamhet. Dessförinnan har han varit seniortränare vid två tillfällen för Hånger IF:s A-lag.

– Jag har varit aktiv som föreningsmänniska sista 20 åren med ett antal olika uppdrag där jag skaffat mig en väldigt god erfarenhet och överblick i hur en idrottsförening fungerar och vet därmed att ju fler roller som har en drivande person bakom, ju bättre funkar klubben. För första gången på väldigt länge är Hånger IF i detta läge då styrelsen har föryngrats och en väldigt drivande sportkommitté har bildats. Klubben är nu riktigt på gång med ett flertal investeringar. Bland annat är solceller nu monterade på taket till klubbstugan och så är belysning och bredband nergrävt hela vägen från samhället till anläggningen. Allt som sker i Hånger IF nu går hand i hand med resten av samhället Hånger, där de senaste åren också skett en föryngring och mängder av barnfamiljer flyttat in. Husen renoveras som aldrig förr och både skolan och förskolan är välfyllda. Otroligt roligt, säger David Issal och fortsätter:

– Sista tre åren jag var i Värnamo Södras P04-lag var fantastiskt roligt och lärorikt där jag kunde testa många av mina tankar och ideér som vuxit fram genom åren kring att träna, spela och utveckla ungdomarnas fotbollskunskaper men även deras sätt att vara som kompisar och agera mot varandra vid sidan av planen, vilket är superviktigt anser jag! Just det där att tänka utanför boxen är mitt signum tillsammans med att vara extremt noggrann i att lära ut i hur jag vill att vi ska spela. Jag lämnar inget åt slumpen och räknar med att varje spelare ska närvara på varje träning och då ge allt och jag räds inte att släppa fram yngre talanger.

Hånger ledarstab 2021 består av fyra personer:  David Issal (huvudtränare), Stefan Örn (målvaktstränare), Patrik Hilding (lagledare) och Emil Hjelm (massör). Både Stefan och Patrik var med David som ledare i Värnamo Södras P04-lag och de kan varandra innan och utan. Emil är en nyutexaminerad massör och han kommer vara tillgänglig på Hångers seriematcher och ta hand om killarna innan och efter matcher.

– Vi har väldigt höga krav på varandra och vår omgivning och ser otroligt mycket fram mot att få vara med och skapa ny historia för Hånger IF. Målet är att spela med Liverpools intensitet och Manchester Citys finurlighet skrattar gänget.

Laget drar igång träningen inomhus söndag 1/11 på Tinas Ö med start 16:00 och kommer från januari och framåt träna två gånger i veckan. Med tanke på läget med Covid-19 just nu så letar de efter en lämplig tid på konstgräs istället för deras inplanerade inomhusträningar. Känner du som spelare att denna satsning är något för dig så ta kontakt med David Issal.

Källa: Pressmeddelande från Hångers IF

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *