Halvtimme för Anvegård när Sverige föll

Fotboll Bredarydsbördiga Anna Anvegård blev inbytt efter 64 minuter när Sverige förlorade med 1–2 mot Tyskland.

25 882 är den nya rekordnoteringen för en svensk damlandskamp på hemmaplan. Storpubliken på Friends Arena fick dock se gästande Tyskland vinna rättmätigt med 2–1 (0–0).

Just Anna Anvegård var ytterst nära att kvittera till 2–2 men hennes skott tog på den tyska målvakten.

– Det var väl mest i slutkvarten som vi lyckades få lite möjligheter. Tyskland är det bättre laget sett över 90 minuter. De var klart bra, det bästa laget vi mött, säger förbundskapten Peter Gerhardsson som tyckte att det egna laget kunde spelat bättre i första halvlek.
– Det gick lite segt, lite långsamt.

Det blev en ganska chansfattig första halvlek där Tyskland hade merparten av bollinnehavet. Tyskland satte en intensiv press på Sverige som stressades till många bolltapp. Man fick försvara sig och gjorde det förtjänstfullt. Mer än en handfull hyfsade lägen kom inte gästerna till.

– Vi är inte tillräckligt modiga i uppspelsfasen i den första halvleken. Vi har en del att jobba med, konstaterade Nilla Fischer efter matchen.

Andra halvlek började i samma mönster och efter två fasta situationer tidigt straffade Tyskland svenskorna.

Efter en högerhörna i minut 51 hamnade bollen till slut hos nyinbytta Kathrine Hendrich som kunde trycka in ledningsmålet. Då hade Knaak bara minuterna innan haft en klockren ribbträff.

Nästa tyska inhoppare, Linda Dallmann hade också bara hunnit vara inne på planen i några få minuter innan hon precisionsköt in 0–2 i högerkrysset, otagbart för Lindahl i det svenska målet.

Sverige fick en reducering. Sofia Jakobsson vräktes över ända i straffområdet och Caroline Seger klev fram och satte säkert 1-2 med 20 minuter kvar. Och i slutkvarten växte Sverige in i matchen och började äntligen hota Tyskland på allvar. Ett par bra kvitteringschanser vaskades fram men 1–2 stod sig tiden ut.