Fotboll

Gästerna har närmast till arenan

Fotboll I kväll är det hemmapremiär för IFK Värnamo i superettan. Det märkligaste är att motståndarna har närmare till arenan(!).

Finnvedsvallen är inte i speldugligt skick och därför blir det spel på Borås arena. Gästande lag är GAIS från Göteborg. De har runt sex mil till Borås, IFK har cirka tio. Självklart försökte IFK flytta matchen till ett senare datum, men det gick GAIS inte med på. 

• Har du varit med om att gästande lag haft närmare till arenan någon gång tidigare?

– Nej, det har jag inte, säger IFK-tränaren Roar Hansen.

• Kunde inte GAIS tagit denna match på sin hemmaplan och att ni spelat i Värnamo till hösten?

– Den regeln finns inte så det är som det är. Vi har släppt det och fokuserar i stället på kvällens match.

• Jaha, och ser det bra ut i gänget?

– Absolut, vi har haft en bra träningsvecka sedan matchen i Gävle. Vi förlorade den matchen, men prestationen var bra.

Gefle IF vann med 2–1 efter ett sent segermål (87:e minuten). Gästrikarna har inte nämnts som ett topplag, men det har kvällens motståndare GAIS.

– Det här blir en helt annan match. GAIS var bra i cupmatcherna och de vann sin premiär (vände 0–1 mot J-Södra till 2–1).

• Men, det är ingen omöjlig uppgift?

– Nej, men det handlar mycket om vår prestation.

IFK måste alltså spela på topp mot ett lag med flera individuellt duktiga och rutinerade spelare. Statistik är visserligen historia, men det är ett faktum att de tio gånger lagen mötts i superettan så har det varit ganska jämnt. Högst två mål har skilt och det har hänt fyra gånger. Av de tio matcherna har IFK vunnit tre, spelat oavgjort i tre och förlorat fyra. De vit-blå har därmed erövrat tolv poäng, åtta hemma och fyra borta. Totala målfacit är 12–14.

När det gäller truppen är det som inför Geflematchen. Albin Seger och Paulo Marcelo är långtidsskadade och Victor Christiansson också skadad och borta ett tag framöver.

• Någon ändring i startelvan?

– Kan väl säga att det är inga större förändringar utan samma trupp, klargör Roar Hansen.

• Och, Fredrik Klitte från Helsingborg dömer även i kväll?

– Jag sa till honom i Gävle att har du tagit rygg på mig ändå hit. Då sa han att det värsta är att jag gör det även i nästa match. Men, han gjorde en bra insats senast.

Ja, det är sällan domaren avgör en match utan det viktigaste är att göra mål. Det lag som skyfflar in flest vinner. Så enkelt är det.

IFK:s trupp: Tobias Andersson, Morgan Hellman (MV), Anton Maikkula, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winst, Jon Birkfeldt, York Rafael, Adebayo Ademilua, Predrag Randelovic, Alexander Achinioti Jönsson, Daniel Ask, Archford Gutu, Adnan Kulovac, Alexander Henningsson, Pär Cederquist, Lumala Abdu, Max Olsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *