Fotboll

Friade för försök till matchfixning

Fotboll De två män som misstänkts för att ha försökt att rigga en match mellan AIK – IFK Göteborg under 2017 har friats av tingsrätten.

AIK:s reservmålvakt Kyriakos Stamatopoulos träffade två tidigare fotbollsspelare på en restaurang. Reservmålvakten skulle spela den aktuella matchen och erbjöds pengar av duon för att fixa resultatet.

Målvakten kontaktade lagledningen som i sin tur gick till polisen. Matchen blev uppskjuten.

De tidigare spelarna har hävdat sin oskuld och de friades nu av tingsrätten.

Matchfixning har ökat i omfattning och en av de klubbar med spelare som tidigare kontaktats är IFK Värnamo.

• Kommentar från AIK
–Jag hoppas att åklagaren kommer att överklaga dagens dom från Stockholms tingsrätt. För svensk fotbolls skull sänder domen oroväckande signaler, men förhoppningsvis kommer den nya lagstiftningen som träder i kraft den 1 januari 2019 innebära att det civilkurage som våra anställda visat prov på också speglar kommande domar, säger AIK Fotbolls klubbdirektör Jens T Andersson.

– Jag är oerhört stolt över det faktum att Kenny och Rikard har visat ett extremt stort civilkurage och jag vill återigen poängtera att hela AIK Fotboll står bakom dem till 100% gällande deras agerande som visselblåsare i detta ärende. Enligt tingsrättens bedömning råder heller inga tvivel över vittnesmålens trovärdighet vilket givetvis stärker oss i vår uppfattning att klubben har agerat rätt under hela processen, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag känner mig stolt över att jag tog beslutet att berätta om detta. Jag känner att jag inte kunde göra något annat och jag är också tacksam över det arbete som AIK Fotboll har gjort i detta ärende för mig och min familj. Har jag i och med mitt agerande gjort något för att lyfta fram de uppenbara problem med matchfixningsförsök som finns så känns det trots allt bra, säger Kyriakos Stamatopoulos.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *