Fotboll

Från division 2 till allsvenskan: ”Absolut överkomligt”

Fotboll Han dunkade in smått osannolika 29 mål på 21 matcher ifjol för Onsala i division 2. Nu tar 26-årige Victor Andersson klivet direkt till allsvenskan. En nivå han aldrig varit på tidigare. – Rent divisionsmässigt så är det ett stort steg. Men det är absolut överkomligt tycker jag

Victor Andersson. Foto: Pressbild

Victor Andersson skapade eko under fjolåret med sitt fina målfacit. Han har lite svårt att förklara målsuccén, men säger att det beror mycket på förtroende av tränarna där han fick spela i en nummer nio-roll.
– Innan har jag fått blanda lite. Jag spelade 21 matcher och gjorde 29 mål, så det var ändå väldigt kul att visa att man kunde göra så mycket mål. Det var kul att göra mer mål än matcher. Det var lite av ett mål jag hade, berättar Victor Andersson.

”Kändes väldigt självklart”

Onsala är Victor Anderssons moderklubb och han har spelat där nästan under hela karriären. När han var yngre var han några säsonger i Örgryte och för några år sedan spelade han i Tvååker i division 1 i ett halvår.

Hur kommer det sig att det blev IFK Värnamo?
– Jag var här och tränade med dem i en vecka i slutet av november och fick ett väldigt bra intryck av både tränare och spelare och miljön kring laget. Sen är det på en nivå jag vill spela på och det kändes väldigt självklart då med tanke på hur klubben och spelarna var.

Det är ju ändå ett rätt stort steg kanske att gå från division 2 till allsvenskan?
– Rent divisionsmässigt så är det ett stort steg. Men det är absolut överkomligt tycker jag.

Skadad på försäsongen

Victor Andersson beskriver första tiden i Värnamo som bra. Men inte utan hack i skivan. Efter att ha blivit målskytt i den första träningsmatchen mot Jönköpings Södra så skadade han sig på träningen måndagen efter.
– Jag hade lite otur och drog på mig en skada i baksidan av låret. Så jag har kört mycket rehab-träning nu under försäsongen. Men jag har varit tillbaka ordentligt några veckor nu. Man får bara ge sitt allt på träningen hela tiden och försöka konkurrera. Det var lite tråkigt med skadan, men man får göra sitt bästa av situationen nu och köra fullt, säger han och fortsätter:
– Om man ska hitta något positivt så är det att det var så tidigt på säsongen ändå. Att man kan komma tillbaka innan serien startar.

Du ska kunna vara spelklar till premiären mot IFK Göteborg då?
– Ja, absolut. Sen är det upp till tränare med laguttagning och allt det där.

Victor Anderson är utbildad polis och hann jobba inom yrket i ett halvår i Göteborg innan han flyttade till Värnamo. Nu är det fotboll på heltid som gäller och 26-åringen säger att hans långsiktiga mål är att kunna ha fotbollen som yrke de kommande åren.
– Det är drömjobbet, slår han fast.

Vad har du för personliga mål med säsongen som snart ska starta?
– Det är klart man vill vara med och konkurrera om en startplats. Men det viktigaste är att man hela tiden är positiv och försöker hjälpa laget på sitt sätt. Alltid för lagets bästa så att säga. Försöka bidra med det jag är bra på, bidra till att gruppen mår bra.
– Så målsättningen är egentligen bara att göra sitt bästa så får man se vart det leder

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *