Förlust för IFK U 21 mot Öster

Fotboll Det blev i dag förlust för IFK Värnamo U 21. Man fick besök av Östers IF i smålandsderbyt på Finnvedsvallen. Slutresultatet skrevs till 2–3 (1–1).

Matchen började i ett hyfsat lågt tempo där Öster i den 14:e minuten lyckas få med sig en straff. Den förvaltar de på bästa möjliga sätt och tar ledningen. Matchen är jämn och båda lagen lyckas komma upp i ett par anfall men utan att skapa några direkta farligheter.

IFK kvitterar i den 34:e minuten genom Netinho efter ett fint anfall där han till blir framspelad av Simba på högerkanten av straffområdet och därefter dunkar in bollen i mål. Resultatet 1–1  står sig även till halvtid.

Till andra halvlek är det Öster som kommer ut hetast. Man har en stark trio längst fram som lyckas skapa en del oreda för IFK- backlinjen. I den 57:e minuten lyckas Öster åter ta ledningen. Öster har full kontroll på matchen och till minuter senare utökar de även ledningen till 3–1 efter ett fint anfall där de kommer upp på högersidan.

IFK lyckas sedan få till en reducering genom Moses som skjuter in bollen snyggt längs marken i målvaktens högra hörn, framspelad av Avdiu.

– Sett till hela matchen så är Öster lite vassare idag och de gör ett par fina mål. Jag tycker att vi är där med inställningen och attityden men det fattas lite i kvalitet idag, tyvärr. Vi slarvar lite i passningsspelet vilket gör att vi får det lite svårare att göra mål, säger IFK-tränaren Tony Johansson efter matchen.

Nästa match för IFK U 21 är först om ett par veckor borta mot Landskrona 17 juni.