Fotboll

Fjärde raka IFK-förlusten

Fotboll IFK Värnamo fortsätter att förlora i division 1  och nu flåsar Landskrona verkligen IFK i nacken.

Utsikten hemmavann mot IFK med 2–1 (1–1).

Oavgjort hade utan tvekan varit mest rättvist i förhållande till målchanser, 8–8 varav 4–4 på mål. Spelmässigt inledde IFK bra med ledning efter åtta minuter genom Erick Brendon Pinheiro da Silva. trots fortsatt bra spel lät man hemmalaget komma in i matchen med kvittering före paus.

I andra halvlek fick IFK sin målvakt Pilip Vaitsiakhovic utvisad och en för IFK minst sagt känd spelare gjorde då 2–1 på straffspark, Paulo Marcelo Souza Alves. Paulo har spelat två säsonger för IFK men finns numera i Göteborgslaget.

– Vi spelade bättre i dag än mot Lund och jag tycker att vi hade så många lägen att vi borde ha kunnat vinna, säger IFK-tränaren Jonas Thern som var mycket besviken på domaren efter den som han tycker tveksamma utvisningen.
– Jag tycker att vi ändå faller med flaggan högt. alla försökte i dag, säger Jonas.

IFK är fortfarande före Landskrona på andraplatsen men nu skiljer bara tre poäng. Lagen möts för övrigt kommande helg på Finnvedsvallen. Ser man till formen så är skåningarna utan tvekan favorit till segern.
– Vi ser det inte så utan vi ska spela vårt spel och har en viktig träningsvecka framför oss. Samtidigt vet vi att Landskrona är mycket bra, säger IFK-tränaren som både hoppas och tror på sina killar.

Poäng mot Landskrona betyder att andraplatsen i serien är säkrad. Den leder till kvalspel. Seger för IFK bör betyda att det närmast är klart för direktuppflyttning till Superettan. I så fall har IFK sex poäng tillgodo på Landskrona med två matcher kvar och då med bättre målskillnad.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


12 reaktioner på Fjärde raka IFK-förlusten

Nu är det upp till bevis pojkar. Man kan spekulera om domare, chanser och onödiga utvisningar med mera. Men fyra raka förluster bådar inte gott inför matchen mot Landskrona, och det utan den utvisade målvakten. Att hamna på kvalplats mot ett superettanlag är aldrig lätt, vilket IFK vet efter deras kval för att hålla sig kvar i superettan. Men frågan är… vad har hänt? Från ett stabilt och överlägset division 1-lag till att raserat korthus. Nej, det här blir tufft. Tog man ut avancemang till superettan för tidigt och slutade spela/kämpa?Skärpning, men stort lycka till.

Hatare överallt, varför hatar du den stackars unga pojken som gör allt sitt bästa för laget hela tiden. kom igen Kargbo du är bäst💪🏾

Synd om Jonas fru ikväll när han kommer hem ikväll
Han måste vara extremt irriterad
Hur kan en domare få förstöra en match som är så viktig för båda lagen
Hoppas det blir en bättre domarinsats mot Landskrona
Kämpa på IFK så blir det rättvist till slut

Ja kan inte se att det är rätt att målvakten blir utvisad och att de får straff. Jag kan inte begripa hur domaren kan få ihop både straff och utvisning.
Landskrona helt klart seriens bästa lag just nu men det blir ett slag om segern nästa helg.
Tror IFK vänder skutan nu.

Fattar inte heller hur det kan bli utvisning och straff, det är ju dubbel bestraffning, men det står väl i regelboken någonstans, tycker inte att man klagade så mycket från IFK så det var väl rätt. Förutom målvakten själv förstås som genast visste att han hade gjort bort sig.

Utvisning för tredje matchen i rad. Denna gång helt avgörande. Trots förlusten känns det som att IFK är på väg ur formsvackan. Mycket bättre insats från IFK i dag jämfört med matchen mot Lund. Inga fler avstängningar förutom Vaitskovitch. Bernardo tillbaka mot Landskrona! Vinner vi mot Landskrona är Superettan klar? 6 poäng upp och minst 10 plusmål. Alla in mot Landskrona! Inga fler utvisningar! Heja IFK!
Avgörandet sitter i huvudet! Tror ändå att IFK har det som krävs.

Ännu ett totalt oansvarigt hålihuvet-agerande av en IFK:are som sätter laget i en utsatt position när det gäller som mest. Solklart knä i ryggen, målvaktens agerande mot domslutet är ju bara patetiskt. IFK har elva mål upp på Utsikten, men räcker det för kval? IFK möter Landskrona, Lindome och Assyriska medan Utsikten har Qviding, Lund och Linköping…

Positiv som vanligt Staffan. Undrar vilket lag du håller på i grunden. Det verkar inte vara IFK i alla fall.
Aldrig något positivt…
IFK leder serien och klarar detta.

Jag ser alla matcher och kommenterar alla matcher på denna sida, om du hade sett det hade även du begripit att IFK är mitt lag. Med oerhört klantiga utvisningar 3 matcher i rad måste man få ifrågasätta prestationerna även om säsongen som helhet varit fantastisk. Det spel som IFK levererar nu räcker inte i ett kval, om det ens blir kval, mot ett vilt kämpande kvallag från Superettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *