En poäng är mer än ingen

Fotboll Chanser fanns för IFK Värnamo att ta en ny seger, men det blev 1–1 (1–1) på Finnvedsvallen inför 1 115 åskådare mot Landskrona BoIS.

[11/11]

Med facit i hand får det betraktas som tämligen rättvist. All matchstatistik hade oavgjorda siffror och båda lagen hade chanser att avgöra. Och, en poäng är mer ingen.

Kanske att Landskrona hade större procent i straffområdet, men att IFK hade de hetaste möjligheterna.

Landskrona tog ledningen på ett inlägg från vänster som IFK inte fick undan. I stället slog Monday Samuel in 0–1. Men, bara ett par minuter var IFK i anfall och ett inlägg var adresserat till Pär Cederquist, som vräktes på ända. Solklar straff och den tog PC själv hand om på bästa sätt. Alltså 1–1.

IFK:s bästa chans i andra halvlek var i 51:a minuten. Freddy Winst fick till en perfekt frispark mot Cederquist som dessvärre inte fick träff. Han blev möjligen störd.

Landskrona stack sedan emellan med flera skapliga lägen eller halvchanser innan Cederquist hade ett bra skott som Landskronas målvakt gjorde en bra räddning på.

På slutet var det mer spel i IFK:s straffområde än Landskronas. IFK försvarade sig starkt. Nära segermål var det då Rasmus Wiedesheim-Paul drog till på volley, men bollen seglade över målställningen.

Olika åsikter om straffen

Landskronas tränare Agim Sopi var inte nöjd med domaren.

– Var han hittade straffen Värnamo fick vet jag inte och på slutet tycker jag det var hands och vi skulle haft straff.

Det fanns delade meningar om det, förstås och IFK:s tränare Roar Hansen fick frågan hur han såg situationen då IFK fick straff.

– Jag har lärt mig att har domaren bestämt något så är det det som gäller. Men, jag är glad att PC satte straffen.

Landskrona fick problem med en spelare precis efter uppvärmingen.

– Adi Nalic var helt borta och vi fick ändra om, berättade Sopi.

På det kontrade Roar:

– Och vi hade en målvakt (Joakim Wulff) som hade ont i foten och en spelare (Alexander A Jönsson) som hade ont i huvudet efter en smäll. Det var förklaringen att vi avvaktade med byten.

Seger hade förstås varit bäst för IFK, ty nu är avståndet till just Landskrona oförändrat.

– Ska man vara ärlig var 1–1 rättvist, men trean kunde gått åt vilket håll som helst, menade Hansen, och konstaterade:

– Nu har vi två raka utan förlust, vi får ytterligare en vecka att utveckla gruppen och det är bara att gilla läget.

Från dagens match lite extra beröm till Freddy Winst och Jon Birkfeldt i försvaret, Fabio Gama dos Santos på mitten och Pär Cederquist och Alexander Henningsson på topp. Men, klart godkänt till hela IFK-truppen.

Om en vecka är det match igen, derby borta mot J-Södra.