En poäng för IFK med en man kort

Fotboll Tvååkers IF blev lite oväntat en tuffare motståndare än många misstänkt. IFK Värnamo fick nöja sig med en poäng efter 2–2 (1–1).

[20/20]

IFK hade fyra poäng inför denna omgång medan Tvååker kom till Finnvedsvallen utan poäng.

Nu blev matchbilden inte som tänkt, ty redan i 14:e minuten fick IFK sin målvakt Pilip Vaitsiakhovich utvisad. Det röda kortet var inget att säga om då Pilip kapade en fri motståndare. Tur i oturen var att det skedde utanför straffområdet. Men, rött kort blev det och IFK fick spela resterande 76 minuter en man mindre.

Ändå tog IFK ledningen då Charlie Vindehall synnerligen vackert  nickade in 1–0 på hörna. Men, sedan tog gästerna för sig, kvitterade och tog ledningen på övertid i första halvlek.

– Vår plan var att hålla bollen så mycket sm möjligt mot ett spelskickligt Värnamo, avslöjade gästernas tränare Mårten Lundkvist, och tillade:
– Efter 15 minuter blev omständigheterna för oss ännu bättre då vid blev en man mer.

IFK var länge i underläge, men Paulo Marcelo blev poängräddare med ett nickmål i 72:a minuten.

– Som matchen blev är vi nöjda med en poäng. Tvååker gjorde det bra och hade flera farliga lägen , påminde IFK-tränaren Jonas Thern.

Dock blev matchen inte som han tänkt.
– Vi skulle starta aggressivt, alla var taggade, men när matchen började stod alla stil. Tvååker täppte ytorna och då måste man springa ännu mer. Nej, vi hade för dålig start och sprang för lite, ansåg Thern.

Så kom utvisningen.
– Genom att vi halvsov och då försvarsspelet var för svagt.

IFK fick offra Alex Brilhante på kanten för att få in Morgan Hellman i målet.
– Han ska inte lastas de två målen utan gjorde en bra insats, rosade Jonas.

En poäng blev det alltså då IFK kämpade och slet hela andra halvlek.
– Bra kämpande och fantastisk moral. Vi är under utveckling, påminner Thern, som kommande helg åker till Skåne för att möta Lunds BK.

– På konstgräs och Lund är säkert ett bra lag.

Text: Sölve Andersson

Matchfakta

IFK Värnamo

2–2 (1–1)

Avslut på mål: 1–0 (23) Charlie Vindehall, nick (Mattias Almeida Sundell, hörna), 1–1 (29) Axel  Berggren, 1–2 (45+1) Albin Winbo, 2–2 (72) Paulo Marcelo, nick (Roman Tello).

Avslut på mål: 3–1 (3–0).

Avslut totalt: 5–4 (4–3).

Hörnor: 5–5 (4–1).

Varningar: Albin Winbo, T (37), Daniel Ask, V (85).

Utvisning: Pilip Vaitsiakhovich, V (14).

IFK:s lag: Pilip Vaitsiakhovich– Freddy Winst, Francis de Vries, Tyler Lissette, Viktor Ljung– Daniel Ask, Erick Brendon Pinheiro da Silva (46), Charlie Vindehall– Alex Brilhante (15), Paulo Marcelo, Mattias Almeida Sundell (79).

Avbytare: Morgan Hellman, mv (15), Roman Ignacio Tello Olivares (46),  Behar Ferizi (79),Kevin Karlsson Simola, Alfred Ajdarevic, Filip Siljander,  Ivan Danielsson Andonovski.

Domare: Rinon Hasani, Ronneby.