En IFK-poäng – med mersmak

Fotboll IFK Värnamo vägrar att förlora mot Östers IF. Inför 2 674 åskådare i en skållhet arena i Växjö spelade IFK 0–0 och gjorde det med bravur.

[27/27]

Alltså var sin poäng till lagen, men den tredje poängen som vid ett oavgjort resultat inte delas ut borde IFK Värnamo fått.

Derby, värme och känslor, men absolut ingen ful match. Båda lagen försökte, jobbade och kämpade och i det stora hela var kanske 0–0 rättvist.

– Ärligt talat är jag nöjd med mitt lag, inledde Roar Hansen presskonferensen.

Han tyckte vidare att spelet svängde fram och tillbaka.

– I andra halvlek fick Öster till lite längre anfall, medan vi blev lite fegare. Jag hade önskat att vi satt större prägel.

• Kan du utveckla det?

– Ja, genom att göra mål. Vi hade flera lägen i första halvlek.

Absolut och redan efter en halvminut kunde det blivit 0–1. Backen Anton Maikkula var ”omskolad” till anfallare och han rivstartade och sprang i från sin bevakning.

– Han hade läge att göra mål, säger Roar.

Visst, men lite stressad tog Maikkula avslut och bollen gick utanför. I tionde minuten var samme man så när att ta sig förbi utrusande målvakten, men en tiondel för sen.

Att ge Maikkula chansen på topp var ett stort utropstecken. Han mattades och byttes ut i andra halvlek, men han hade gett järnet så länge han var med.

Bra läge att näta hade IFK i minut 23 då Jon Birkfeldt hittade Max Olsson som fick på en vass nick, men rakt på målvakten. Och, nära, nära var det i 32:a minuten då flera IFK:are var involverade, men där bollen rullade i väg…

Efter matchen var det mycket snack om Öster skulle haft straff, vilket deras tränare Christian Järdler hävdade. Nu blev det ingen straff.

– Vi hade en straffsituation på slutet, kontrar Hansen.

Ja, Pär Cederqvist var så när att avgöra i matchens sista spark, men det blev 0–0. PC togs bryskt, men hur många domare blåser straff i 96:e minuten..?

Två matcher i rad har Värnamo därmed lirat mållöst och en poäng per match är absolut bättre än ingen alls.

Dagens insats var en av IFK:s bästa i år och grabbarnas självförtroende stärks.

Halmstads BK nästa söndag på Finnvedsvallen. Missa inte det.

Text: Sölve Andersson