Direkt, Falkenberg–IFK, slut: 2–0

Fotboll Värnamo nu är på plats och bevakar kvällens match i superettan mellan Falkenbergs FF och IFK Värnamo. Matchstart är kl 19.00

Senaste händelse är placerad överst.

94.00 Matchen blåstes av. Slut.

93.35 Hörna FFF.

90.00 Tilläggstid: minst 4 minuter.

84.55 Frithzell avslut, strax utanför. Och, nu är den skadade FFF:aren åter med.

83.30 FFF-spelare ligger skadad. Avbrott. Spelaren hjälps av banan.

81.50 MÅL: 2–0. Viktor Götesson fick läge, pang och 2–0.

81.25 Vilken chans. PC crossboll från egen planhalva till framstormande Frithzell som fick bollen för långt framför sig.

80.00 Petrovic långt inlägg som PC nickar och som FFF-keepern räddar med tur.

78.40 Avslut Petrovic, rakt på målvakten.

77.30 Falkenbergs press har kommit av sig och i stället är det IFK som ”lurar i vassen”. Dock har vit-blått inte lyckats ta sig fram i perfekta lägen för avslut.

75.30 Spelarbyte FFF: Richard Donkor ut/Enock Kwakwa in.

74.20 Inlägg PC som Hampus Nilsson i målet fick problem med, men redde upp.

69.00 Publiksiffran: 2 585.

66.20 Spelarbyte FFF: Christoffer Carlsson ut/Johan Lassagård in.

61.10 Varning FFF: Richard Donkor gult kort.

58.50 Spelarbyte IFK x 2: Paulo Marcelo ut/Melvin Frithzell in + Simon Nilsson ut/Petar Petrovic in

57.00 Varning IFK: Simon Nilsson gult kort (avstängd nästa match).

55.20 Frispark FFF, som gick förbi muren och Tobias A var inte beredd, tappade bollen, men nådde den före någon FFF:are. Puh…..

52.50 Varning IFK: Gentrit Citaku gult kort.

51.10 PC nickade undan hörnan.

50.35 Hörna FFF efter frispark. Englund tar hörnan.

48.15 Fredrik Lundgren sträckte sig då han skulle bryta bollbanan. Götesson i FF’F fick läge, men sköt högt över.

47.20 Bra hörna, men bollen svepte över alla framför målet.

46.50 Hörna IFK. Citaku ska slå den.

45.50 Lissette misslyckat pass som FFF:are snappade upp, passning, men avslutet högt över.

Kl 20.00: Andra halvlek har startat.

Pausresultat övriga matcher: Dalkurd–Frej 1–1, Gefle–Varberg 0–0 och Örgryte–BP 0–1.

Paussummering: Falkenberg leder helt rättvist och IFK får vara tacksamma att det bara står 1–0. FFF har missat en straff men haft två-tre bra avslut. IFK har inte haft domsluten med sig. I nio fall av tio hade domaren blåst straff i 44:e minuten då Cederqvist trycktes ned.

PAUSSTATISTIK: Avslut på mål: 4–2, Avslut totalt: 5–4, Hörnor: 2–3, Frisparkar: 7–2, Offside: 0–1.

45.00 Första halvlek slut. Paus, och det kan nog vara bra…

43.30 Cederqvist frispelad, fick två man på sig och föll, men ingen straff. Bara hörna.

42.20 Hörna FFF. IFK fick till slut i väg bollen .

41.30 Falkenberg får sitt spel att stämma bättre än IFK och det är närmare 2–0 än 1–1.

39.40 Nick från Viktor Götesson i FFF och Tobias A fick sträcka sig för att tippa undan till hörna. Hörnan nickade IFK undan,

38.25 Avslut FFF från höger och bollen rullade precis utanför bortre stolpen.

36.45 Skott distans Freddy Winsth, men Hampus Nilsson var beredd.

33.30 Mycket kamp om bollen efter frispark från Tobias Englund men till slut lyckades IFK rensa i väg bollen.

30.00 IFK har haft svårt att hitta lösningar några minuter. Mycket spel mellan backar och yttrar på egen planhalva.

24.25 Bra hörna av Citaku som Winsth klev upp och nickade – tätt utanför.

23.55 Fint spel av IFK och Cederqvist fri på höger, men Hampus Nilsson i FFF-målet täckte till hörna.

18.50 Victor N slog hörnan i närmaste burgavelns yttersida.

18.15 Hörna IFK.

16.10 MÅL: 1–0.  Christoffer Carlsson fick crosspassning från andra sidan, slog till ett hårt markskott som Tobias A inte nådde utan bollen rullade in i bortre burgaveln.

14.20 Cederqvist inlägg som så när nått fram till Marcelo.

11.50 FFF omställning, men Tobias A hann först på bollen.

10.00 FFF:s Erik Pärsson missade straffen. Bollen tog i ribbans underkant, kanske med hjälp av Tobias Andersson.

09.20 Varning IFK: Fredrik Lundgren gult kort

08.50 Straff Falkenberg, förmodligen hands på IFK:are.

08.10 Frispark FFF, bara för IFK att tacka eftersom en hemmaspelare nästan var fri då signalen kom.

06.50 Tobias A rusade utanför sitt revir och nickade undan bollen, men nästan till FFF-spelare…

04.35 IFK ställde om snabbt, men Silka tappade bollen.

03.00 Tyler Lissette sänkte FFF:are och fick tillsägelse.

01.30 Första avslutet levererade Gentrit Citaku. En svår boll och det blev ett skott högt över.

Kl 19.00: Matchen har startat. Noteras ska att IFK-klacken ökat betydligt i antal påhejare, cirka 20–25.

Kl 18.55: Lagen på väg in på plan för presentation.

Kl 18.53: Ytterligare tre matcher spelas i superettan i kväll. Det är Dalkurd–Frej, Gefle–Varberg och Örgryte–BP. I går spelades två matcher, Öster–GAIS 2–0 och Syrianska–Norrby 3–4. De resultaten innebar att Öster seglade upp på allsvensk kvalplats förbi Helsingborg och att Norrby nu bara är en poäng bakom IFK.

Kl 18.45: Uppvärmningen lider mot sitt slut. De flesta likarna har också traskat in i omklädningsrummen. Tvärs över plan från huvudläktaren sett, finns ståplatsläktare för gästernas klack. Där finns just nu bara IFK-supportrar, varav fyra i vit tröja. Fler måste det väl ändå bli….

Kl 18.42: IFK har i startelvan sex spelare som lirat alla 17 matcherna, en på 16, två på 15 medan Gentrit Citaku varit med i 6 matcher och Paulo Marcelo 1. Fem spelare i startelvan har bidragit med mål.

Falkenberg startar också med spelare som varit med mycket. Två har varit med 17 matcher, fyra i 16 matcher, en i 15, två 13, en i 11 och John Björkengren i 4. Åtta spelare av elva har nätat för FFF.

Kl 18.36: En spelare i Falkenbergs FF som tillresta Värnamosupportar lär hålla ett extra öga på är Tobias Englund. Han är ju IFK-fostrad och hade spelat i klubben hela sitt liv då det denna säsong blev miljöbyte och FFF.

Englund delar skytteligatoppen i sin nya klubb på fem mål. Han kan som initierade vet lira både back och yttermittfältare. I dag är han uppsatt som vänsterback och kommer förmodligen att fajtas med Oscar Johansson och Victor Nilsson på IFK:s högerkant.

Kl 18.32: Falkenberg är ett lag IFK haft väldigt svårt mot tidigare i superettan. På sex matcher innan FFF klev upp i allsvenskan tog IFK inte en enda poäng. Det blev sex förluster med totalt 5–18. Poängnollan spräckte IFK i våras på Finnvedsvallen då det blev 1–1, sedan FFF kvitterat på tilläggstid. Det var två svidande poäng som rök för de vit-blå.

Kl 18.20: Uppvärmningen är i gång på Falkenbergs nya fina arena, Falcon Alkoholfri Arena. Den är belägen några hundra meter från gamla Falkenbergs IP. Arenan inramas av två rejäla läktare på långsidorna medan det är fri sikt ut mot vägen som går mot Värnamo och mot andra sidan där bostadshus finns ett par hundra meter bortåt. Däremellan finns nu en buss parkerad, Ivar Svenssons Ås som transporterar IFK:arna.