Fotboll

”Det känns som en ny förening”

Fotboll Hångers IF gör en nysatsning i division 6.

Tröjor söker ägare. Hångers IF startar upp a-lagsverksamheten på nytt.

Andreas Svensson tror på en lyckad satsning.

Efter att verksamheten har legat nere under 2019, lyser flitens lampa på Hångers IP. Solcellspaneler på byggnader, helrenoverad klubbstuga och ett omklädningsrum med rödsvarta tröjor som väntar på nya ägare.

– Vi har bildat en grupp bestående av mig, Oskar, David Issal och Henrik Strömberg. I skrivande stund har vi 15 spelare och letar en tränare. Det känns som att bilda en ny förening och snacket har redan börjat gå på byn, säger Andreas Svensson i Hångers IF.

Lagets ambition är att kliva in i division 6 med start nästa år. I skrivande stund finns 15 spelare aktuella och laget letar förstärkningar.

– Drömmen är att hitta ett kompisgäng som skulle vilja komma hit och spela, exempelvis efter jobbet. För oss handlar det om att det ska vara roligt att spela fotboll. Vi välkomnar alla intresserade, säger Oskar Gullström.

Hångers IF har två ungdomslag. Oskar Gullström tror att nysatsningen kan ge ringar på vattnet.

– Ungdomarna behöver förebilder att se upp till och jag tror att vi kan få de yngres intressen. De får möjligheten att följa laget på närmare håll, exempelvis som bollkallar. Därigenom kan det födas drömmar om att en vacker dag spela för a-laget.

Ungdomarna tränade under en färgstark himmel på Hångers IP.

Taggar

Dela


1 reaktion på ”Det känns som en ny förening”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *